17.12.2013

Topp Ti Tirsdag: Forfattere Oppdaget i 2013


Dette innlegget er en del av en serie der jeg prøver å poste et blogginglegg hver dag frem til julaften. Glem heller ikke å sjekke ut giveaway'en som varer ut Desember. Klikk her for å delta!Jeg henger litt etter på det å blogge hver dag frem til jul. Kan ikke skylde på annet enn at jeg har hatt det utrolig travelt de siste tre dagene. Nå har jeg endelig fri frem til lillejulaften og etter det har jeg fri til over nyttår. Det skal bli deilig med ferie!

Top ti tirsdag er et meme laget og hostet av The Broke and the Bookish, der de hver uke gir deg et tema som du kan lage en top 10 liste til. Denne ukens tema er "Ten New to Me Authors of 2013." Så her er noen av forfatterene jeg har lest bøker fra i år, som jeg kanskje har vist om men ikke lest noe fra tidligere. Rekefølgen har ingenting å si, fordi jeg klarer ikke å bestemme meg hvem jeg liker best uansett.

 1. Holly Black. The Coldest Girl og Coldtown falt virkelig i smak hos meg. (Du kan vinne den i giveawayen som er linket lenger oppe!) Anmeldelse kan lese her, som også forklarer hva jeg likte ved Holly Black sin skrivemåte.
 2. Katie McGarryForfatteren av "Pushing the Limits" serien (som også kan vinnes!) Jeg falt helt for karakterene hennes, og problemstillingene hun skriver om og løser!
 3. Libba BrayThe Diviners var en av de første og kanskje en av de gøyeste bøkene jeg leste i år. Jeg har virkelig lyst til å lese mer fra denne forfatteren.
 4. Kasie West.  Jeg leste The Distance Between Us i sommer og likte godt skrivemåten til West. Hun fanget oppmerksomheten min helt, og etter alle de gode anmeldelsene jeg har lest om Pivot Point har jeg så absolutt lust til å lese mer fra henne også!
 5. Katja MillayJeg begynte å lese The Sea of Tranquility klokken tolv om natten og gav meg ikke før klokken ble syv morgenen etter. Tror dette sier hvor godt jeg likte boken hennes.
 6. Rachel Hawkins. Forfattern av den underholderne "Hex Hall" serien. Skrivemåten hennes er lett å lese og hun skaper morsomme karakterer som du ikke klarer å la være å falle for. Jeg har planer om å bestille den første boka i hennes neste serie så snart som mulig.
 7. Zoe Marriott. The Night Itself fanget oppmerksomheten min for sin bruk av Japanske Myter og Eventyr. Det kunne minne om en voksnere versjon av min favoritt serie Percy Jackson med måten hun dro gamle mytologiske vesner inn i vår verden.
 8. Veronica Rossi. Jeg viste ikke hva jeg skulle forvente da jeg plukket opp Under The Never Sky, og jeg ble gledelig overasket. Noe av det jeg likte best var hennes fantastiske verdensoppbygging. I en verden som kan skildres som todelt, mellom fantasy og dystopia.
 9. Marrisa Meyer. Hennes spinn på askepott eventyret i Cinder er fasinerende. I en dystopisk fremtid fylt med cyborger og androider leter alle etter Måneprinsessen som kan redde verden fra enda en krig. Det mangler ikke på fantasien, og dynamiske karkaterer gjør det Meyer skriver underholdende!
 10. Jane Austen. Selv om forfatteren ikke er ny for meg, så er det i år første gang jeg har lest noen av hennes bøker. Jeg har tidligere lest om henne i Engelsk Litteratur faget på skolen, og sett et mangfold med filmer basert på hennes verk. Jeg har dermed lenge vært fascinert av henne og det å plukke opp bøkene hennes har virkelig fått opp interessen min for klassikere.
[edit: la nettopp merke til at dette bare er kvinnelige forfattere. Noen som har det på samme måte?/]

8 kommentarer:

 1. Yay! Another Jane Austen nerd. The world could always use more of us around. You should try out Jane Eyre if you haven't read it yet - darker than an Austen book, but a similar feel! :)

  My TTT:

  http://diamondinroughcoal.blogspot.com/2013/12/top-ten-tuesday-15-or-top-ten-new-to-me.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, yep! I really want to read Emma next, and now I really want to read Jane Eyre aswell. I have only seen the movie but I absolutely loved it!

   Slett
 2. Jane Austen var det første gang jeg også leste i år og det blir definitivt ikke siste gang :)

  SvarSlett
 3. Jag är väldigt sugen på att läsa The Diviners och The Sea of Tranquility, så kul att se att du gillade dem. :) Och självklart måste jag pusha lite för Pivot Point, så fantastiskt bra, och jag hoppas du läser och gillar den snart. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, begge bøkene var fantastiske! Ja, jeg må få lest Pivot Point :-)

   Slett
 4. Austen vill jag också läsa någon gång!

  SvarSlett