13.12.2013

Dare You To av Katie McGarry


Dette innlegget er en del av serien der jeg prøver å poste et blogginglegg hver dag frem til julaften. Glem heller ikke å sjekke ut giveaway'en som varer igjnnom hele Desember. Klikk her for å delta!


Forfatter: Katie McGarry
Utgitt: 28. mai 2013
Forlag: Harlequin Teen
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Dare You To handler om Beth og Ryan. Beth mener det er hennes oppgave å beskytte moren hennes. Moren er alkoholiker og sliter med mye, blant annet en voldelig kjæreste. En dag tar Beth på seg skylden for noe moren gjør for å unngå at moren havner i fengsel. Dette får onkelen hennes til å trappe inn og tvinger Beth til å velge mellom morens frihet og hennes egen lykke. Hun flytter inn med onkelen og må starte på en ny skole. Hun føler at ingen forstår henne lenger, frem til hun møter Ryan, atleten som hun ikke er ment å like.

Ryan er byens gullgutt, han er alles populære stjerneatlet. Men alt er ikke perfekt hjemme hos han, og familien har en hemmelighet som holder på å få familien til å og i oppløsning. Ryan elsker en utfordring og når han blir utfordret til å spørre ut en skater jente trapper han ikke ned. Når hun ikke vil gå ut med han, taper han veddemålet, men det er helt til jenta dukker opp på skolen hans etter sommerferien. Skater jenten viser seg nemmelig å være Beth.

Dare You To er som Pushing the Limits en søt historie om to tenåringer med problemer, her spesielt relatert til familiene sine. Ryan føler seg sveket og unngår å gjøre noe med problemet sitt, mens Beth kjemper for harde livet for å få hjulpet moren. Begge holder problemene sine skjult for hverandre men allikevel har de en innvirkning som fører til at den andre begynner å håndtere problemet sitt annerledes. Begge karakterene er også i prosessen av å finne ut hvem de er uten foreldrenes innvirkning.

Selv om Beth bare var en utfordring, så begynner Ryan også å falle for henne. Han ser ikke den samme jenta som alle andre ser. Han ser en usikker og redd jente men fremdeles tøff jente. Beth begynner også å falle for Ryan, men prøver å la være. Hun prøver å innbille seg at han bare er den populære atletiske gutten og ikke en hun kan la seg falle for.

Jeg klarer ikke helt å anmelde boken ordentlig. Jeg vet bare at jeg syns den var kjempe bra, omtrent like bra som Pushing the Limits. Kanskje problemene var litt vanskelige å sympatisere med til tider, der ikke alle sliter med avhengige mødre of vet hvordan det er. Ryans problemer var derimot lettere å sympatisere med der han har foreldre som prøver å styre livet sitt, og som insisterer på å holde hemmeligheter. Jeg likte også godt hvordan karakterene etter hvert tok mer kontroll over sine egene liv, og begynte å åpne seg opp for hverandre og støtte hverandre. Også var det gøy å få lese mer om Beth som var en bikarakter i Pushing the Limits.

4.5 / 5

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest denne eller Pushing the limits. Kanskje jeg burde. Høres ut som fine bøker :) Fin anmeldelse :)

    SvarSlett
  2. Jeg anbefaler dem om du trenger en lettlest, søt contemporary bok/ bøker :D Takk!

    SvarSlett