07.12.2015

The Summer of Chasing Mermaids av Sarah Ockler

Dette blogginnlegget er en del av Blogg-Desember hvor jeg prøver å blogge hver dag i desember. I sammenheng med dette har jeg også en giveaway hvor du kan vinne The Immortal Rules av Julie Kagawa eller The Fill-In Boyfriend av Kasie West.
Forfatter: Sarah Ockler
Utgitt: 2. juni 2015
Forlag: Simon Pulse
Språk: Engelsk 
Medium: Kindle

Boken handler om Elyse som har mistet stemmen sin. Stemmen hun følte var alt i hun hadde, hun elsket og synge og alle hennes drømmer involverte å synge og opptre. Da hun mistet stemmen sin følte hun at hun også har mistet en del av seg selv. Mistet hvem hun var.

For å komme seg bort litt bor hun hos en familievenn over sommeren. En mor og hennes datter som bor i en liten kystby Atargatis Cove. Det er et lite sted hvor mange familier ferierer om sommeren. Her møter hun mange nye mennesker. Blant annet nabogutten Christian Kane, og hans familie.

Det Elyse liker med dette nye stedet er at alle behandler henne ikke som om hun er stakkarslig. De kjente henne ikke før ulykken og hun føler ikke det samme presset som hun gjør hjemme med familien. Lillebroren til Christian tar henne med på havfruejakt, de hun bor hos behandler henne som familie og venn og Christian ser på henne på en måte som gir henne sommerfugler i magen.

Samtidig som Elyse er i Atargatis Cove begynner det å skje forandringer. Borgemesteren ønsker å gjøre stedet til et større turistmål, for å gjøre dette må han ha plass til å bygge skyskrapere. Så han inngår et veddemål med Christians far, som eier to store feriehus som står perfekt plassert. Om borgemesterens sønn vinner over Christian i et kappløp, der de skal seile en bestemt rute, må Christians far selge husene. Elyse som har erfaring med seiling, og som har funnet smaken for Christians seilbåt vurderer å hjelpe til.

Dette er en lettlest og søt sommer bok. Den er veldig trist til tider, og man føler sympati for karakteren. Men den er også upbeat og fikk meg til å le flere ganger. Elyse lærer seg at det finnes mer å leve for enn sang. Den handler om vennskap, forelskelser, familie og det å finne seg selv igjen.

"Sarah Ockler er konge," stod det også i notatene mine for denne anmeldelsen. Dette står jeg fast ved. Om du ikke har lest The Book of Broken Hearts av henne enda anbefaler jeg å plukke den opp når du har lest ferdig The Summer of Chasing Mermeids.

5 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar