04.12.2015

The Immortal Rules av Julie Kagawa


Forfatter: Julie Kagawa
Utgitt: 24. januar 2012 
Forlag: Harlequin Teen
Språk: Engelsk 
Medium: Kindle og Engelsk Lydbok

Boken handler om Allie som starter som et menneske i en verden hvor Vampyrer hersker. I et desperat forsøk på å samle inn mat drar hun og gjengen hennes utenfor tryggheten av muren som omringer vampyr-byen der de bor. Her blir hun angrepet av en "Rabid", en Zomibe lignende skapning. 

Heldigvis for henne får en Vampyr øye på henne og tilbyr henne enten å dø helt eller å dø og bli en Vampyr. Selv om Allie hater vampyrene og måten de behandler menneskene på så velger hun livet fremfor å dø fullstendig. 

Allie lever i en dystopisk vesjon av vår verden med unntak av at vampyrer er ekte. Alt begynte å gå gale når et virus i menneskenes blod begynte å gjøre at de ble veldig syke. En vampyr stod frem og etter hvert begynte flere vampyrer å ta over byer og behandle mennesker som melkekyr. Om et menneske gir blod til vampyrene så vil de få rasjoner med mat i gjengjeld. Mer om verdenen lærer vi underveis.

Etter at Allie blir omgjort får opptrening i å være en vampyr før hun legger ut på en reise utenfor muren i vampyrbyen der hun bor. Her møter hun en gruppen hjemløse mennesker som leter 'Eden' (paradis). De vet ikke at hun er en vampyr og lar henne reise sammen med dem.

Allie er en tøff karakter som har bodd på gaten hele livet. Hun har nektet å registrere seg som blodgiver for å unngå å føle seg eid av vampyrene. Hun er en jente som har klart seg selv nesten hele livet, og overlevelses instinktet er noe av det sterkeste hun har. Uansett hva hun går inn i så har hun et mål om å komme ut i livet. Hun er også veldig beskyttende ovenfor dem hun bryr seg om.

Det er også mange nye, interessante karakterer som vi møter i denne boken som kommer til å bli viktige senere. De er bra beskrevet, og man blir lett glad i dem eller misliker dem. Mange av karakterene har også både gode og vonde sider, så alt er ikke svart og hvitt. Det er noe av det jeg liker spesielt godt med Julie Kagawas karakterer. Folk kan forandre seg, eller at det alltid finnes noen gode egenskaper også i dem du ikke liker så godt.

Handligen er bra, og jeg gleder meg fra å se mer fra de ulike karakterene. Det ble kanskje litt lite handling i denne første boka, da den jobbet mye med å bygge opp universet og karakterene. Dermed gleder meg til det blir utdypet og vi får høre mer fra Allie og de andre. Så selv om halve boka går med på å bli kjent med verdenen og de nye karakterene så gjorde det ikke noe fordi de var så bra skrevet. 

Om du ikke er overbevist enda så er dette boken jeg stemte frem som beste start på en serie i 2012


5 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar