28.10.2018

Halloween reads - anbefalinger!

Trenger du noe spooky å lese denne Halloween uken? Her kommer noen anbefalinger fra meg!

 Hekser


Hex Hall handler om Sophie som blir sendt på en internatskole for ulike vesner med magiske krefter. Hun går fra å ha vokst opp i menneskeverdenen til å bli kastet inn i en hverdag fylt av magi, onde hekser og skumle hendelser. På hennes første dag på skolen har hun alt klart å få de tre slemmeste heksene på skolen som fiender, forelsket seg i en ond trollmann og blitt venner med den eneste vampyren på skolen. Mystiske ting starter å skje på skolen og Sophie starter å undersøke hendelsene.

Boken i seg selv er ikke spesielt skummel men du blir virkelig fanget i den magiske verdenen. Du kan lese anmeldelsen min av boken her.


Vampyrer


The Coldest girl in Coldtown handler om en dystopisk aktig fremtid hvor vampyrer er en realitet. Vampyrene lever åpent blant mennesker i inngjerede områder kaldt "Coldtowns". Det er fremdeles noen som lusker rundt i skyggene utenfor disse områdene, og om et menneske blir bitt av en vampyr vil de bli smittet... Historien følger Tana som etter en fest våkner opp til en vampyt i huset hun befinner seg i.

Holly Black skriver magiske bøker, og du blir dratt rett inn i en virkelighet som er helt ulik vår egen. Min anmeldelse finner du her.

The Immortal rules foregår også i en dystopisk virkelighet hvor vampyrer er virkelighet. Her er det menneskene som lever i inngjerede byer og vampyrer som lusker utenfor byenes murer. Allie prøver lykken utenfor murene i håp om å få samlet litt mat og ender opp med å bli angrepet av det som kalles en rabid. Heldigvis for henne får en Vampyr øye på henne og tilbyr henne enten å dø helt eller å dø og bli en Vampyr. Selv om Allie hater vampyrene og måten de behandler menneskene på så velger hun livet fremfor å dø fullstendig.

Denne bokserien er spennende, skummel og verden Kagawa byggeropp vil jeg påstå er det beste jeg har lest fra henne. Anmeldelsen min av første boken i den tre bøker lange serien kan du lese her.


Mystiske ting som skjer i skogen


The Darkest Part of the Forest møter vi Hazel og Ben som bor i et lite tettsted. Tettstedet er kjent for at det er tett knyttet til magiske vesener som bor i skogene rundt. Og i den skogen ligger det en gutt med horn sovende i en glasskiste som er umulig å knuse. Hele byen er fascinert av han, og spesielt Hazel og Ben. De har hele livet fortalt hverandre historier om hvem han var og hvordan han kan ha havnet der. Men de hadde aldri sett for seg at han en dag skulle være borte.

Jeg kan ikke lage en liste som handler om Halloween reads uten å nevne Holly Black (minst to ganger.) Full anmeldelse av denne spennende stand-alone boken kan du lese her.

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for mange flott tips :) Har veldig lyst til å lese flere bøker av Holly Black! Har du lest "The Cruel Prince" av henne enda?
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke fått lest The Cruel Prince enda men har kjempe lyst til å lese den!

   Slett