18.11.2015

The Darkest Part of the Forest av Holly Black

Forfatter: Holly Black
Utgitt: 13. januar 2015 
Forlag: Little Brown Books
Språk: Engelsk 
Medium: Innbundet

Boken handler om søskenparet Hazel og Ben som bor i et lite tettsted. Tettstedet er kjent for at det er tett knyttet til magiske vesener som bor i skogene rundt. Og i den skogen ligger det en gutt med horn sovende i en glasskiste som er umulig å knuse. Hele byen er fascinert av han, og spesielt Hazel og Ben. De har hele livet fortalt hverandre historier om hvem han var og hvordan han kan ha havnet der. Men de hadde aldri sett for seg at han en dag skulle være borte.

Samtidig som gutten forsvinner begynner det å skje mye forferdelig i hjemstedet deres. Hazel lurer på om det kan ha vært hun som har sluppet gutten løs, og leter etter en løsning for å redde byen sin fra de magiske kreftene som prøver å ødelegge den. Sammen med broren og andre prøver de å løse mysteriet.

Hazel er en tøff jente som alltid har stått opp for seg selv og broren. Hun er den modige og han den kunstneriske. Hun har et naturlig instinkt for å jakte på skapningene som skader mennesker. Så når byen hennes står i fare og hun finner kryptiske meldinger rundt omkring vet hun at hun er nødt til å gjøre noe.

De andre karakterene i denne boken er også veldig lett å bli glad i. Ben, broren til Hazel som er blitt forhekset av en alv til å kunne spille musikk som kan fenge hvem som helst. Jack som er Carter sin 'bytting/ changeling' som har magiske krefter og innsikt om den magiske verden som Hazel ikke var klar over. Og til og med gutten i kisten som vi etterhvert lærer mer om har en tragisk fortid.

Verdensoppbyggingen føles veldig naturlig og den utvikler seg sakte. Alt som skjer henger sammen, alt som blir gjort har en konsekvens. Alle sin historie henger sammen på en måte, og vi lærer om de ulike karakterene ved å få høre historier fra fortiden deres samt hvordan de oppfører seg i nåtiden. Å lese hva Holly Black sin fantasi kan komme opp med er virkelig en vidunderlig opplevelse.

Jeg likte boken ekstremt godt og anbefaler den til deg som ser etter noe som ikke er en serie. Eller til du som har lyst til å lese en bra bok om magiske vesner. Dette er andre bok jeg har lest av Holly Black og likte den like godt som den første jeg leste (Coldest Girl in Coldtown.)

5 / 5

2 kommentarer:

  1. Denne høres veldig gøy ut. Får se om jeg kan få tak i den :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra Anna, alt jeg har lest av Holly Black så langt har vært kjempe bra så håper du får lest den :D

      Slett