27.03.2014

Tema Torsdag: Feel Good Bøker

Tema Torsdag er en spalte jeg prøver å poste hver uke, der jeg tar for meg ulike bokrelaterte tema. Denne ukens tema er "feel good bøker." Min definisjon på dette er bøker jeg har lyst til å lese når jeg enten føler meg litt nedfor eller bare har lyst til å lese en spesiell bok som gir meg en spesiell følelse. Som den personen jeg er som liker å lese bøker på nytt så er det som oftest de samme bøkene jeg vender tilbake til. Om jeg derimot ikke føler for å lese noe på nytt velger jeg bøker innenfor contemporary sjangeren. Under er de bøkene som står høyest på min liste av "feel good bøker."



Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins
En søt, sjarmerende historie som tar sted i Paris. Anna blir satt inn i en helt ukjent situasjon, men ved hjelp av nye venner klarer hun å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er mange scener i denne boken som gjør at du sitter igjen med et smil, men det er også et par hjerteskjærende episoder som får tårene til å titte frem.



Sjelevenner av Lynda Waterhouse
Jeg fikk denne i en veldig ung alder og har elsket den siden. Jeg tror dette er den boken jeg har lest flest ganger. Jenna blir beskylt for tyveri og moren sender henne for å bo med Jennas tante på landet. Her møter hun mange nye venner og den mystiske Gabe. Igjen en bok som får deg til å le og smile men også gråte.



Fangirl av Rainbow Rowell
Denne historien er som de over. En jente som befinner seg i et nytt ukjent miljø. Hun er derimot motvillig til å få seg venner men de dukker opp enten hun vil det eller ikke. Boken er fantastisk skrevet og igjen er det vanskelig å holde tilbake smil, latter og tårer.


Jeg vet ikke om dere ser et felles tema i disse bøkene?
Hva er din definisjon på "feel good" bøker og hvilke bøker ser du på som dine favoriter?

6 kommentarer:

  1. "Feel good-bøker" for meg er bøker jeg blir glad av, som har et søtt/positivt/morsomt tema. Mine favoritter er The Truth About Forever og The Statistical Probability of Love at First Sight. Når jeg tenker over det, så leser jeg ikke ikke så mange feel good-bøker, selv om jeg liker de veldig godt. For eksempel har jeg ikke lest noen av de bøkene du skrev om, selv om jeg har kjempelyst til å lese dem!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke lest The Truth About Forever, så kanskje jeg må gi den en sjangse? :) Haha, jeg er super glad i alle disse bøkene og anbefaler dem!

      Slett
  2. Hmm, enten bøker som gjør meg glad, engasjert, inspirert osv. Usikker på hvilke som er favorittene mine når du spør, for jeg er usikker på om jeg har lest så masse innenfor denne sjangeren. Heller "Feel good/bad bøker" slik som The Fault in Our Stars. Every Day og Before I die(Jenny Downham), ettersom at disse bøkene ga meg et tomt hulrom som samtidig var fylt med masse følelser som var både positive og negative. Vanskelig å forklare, haha :)

    De som jeg tror faller innenfor "Feel good" blir vel bøkene innenfor Perfekt kjemi av Simone Elkeles og The Summer Trilogien av Jenny Han. Det er riktignok 2 år siden jeg leste bøkene til disse to seriene, så kanskje jeg burde begynne å lese litt mer av "Feel good"?? " Anna and the French kiss" og "Lola and the boy Next door" er jo i bokhyllen ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke hørt om Every Day og Before I Die av Jenny Downham før, så jeg må sjekke de ut, takk for at du delte tittlene :) Kjenner akkurat til den følelsen der du sitter igjen og føler du mangler samtidig som du sitter igjen med så utrolig mange følelser. Jeg elsker "Perfect Chemitry" serien og hr sett mye bra om "Summer Triologien" så håper jeg får lest den, kanskje i sommer? Anna & The French Kiss er en av mine favoritter og anebefaler den om du føler for å lese feel good bøker ja :-D

      Slett
  3. Har ikke lest noen av disse bøkene, men kunne tenke meg å lese alle tre spesielt det øverste. Virker som en veldig spennende og morsom bok. Feel good-bøker er for meg bøker som gjør meg glad og som jeg blir inspirert av å lese. Spesielt søte historier med sjarmerende mennesker. Noen av mine favoritter er: Definitely, Maybe in Love
    av Ophelia London, Bare ikke deg av Katarina von Bredow og The Fault in our stars av John Green.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg absolutt elsker disse bøkene og Anna & The French Kiss må være en av mine absolutt favoritt bøker. Jeg har faktisk ikke lest noen av de bøkene du nevnte, bortsett fra The Fault In Our Stars som jeg likte svært godt!!

      Slett