05.03.2014

Måneden som var: Februar

Februar er sånn en kort måned som jeg følte gikk utrolig fort, selv om jeg fikk fullført to hele bokserier. Anmeldelser av bokseriene skal komme i løpet av måneden, det er et av mine nyttårsforsetter så jeg skal få gjort det. I februar så oppdaget jeg også en ny favoritt bok, Fangirl av Rainbow Rowell. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg ble i denne boken og hvor trist jeg var når den var over. En helt fantastisk conemporary bok om en jente som starter college, om hennes liv, familie og fanfiction. 
Utenom lesing så har det vært vinterferie, og jeg har vært en liten tur på besøk til noen venninner i Seljord, samt på Fløyen.


Lest i februar:
Crown of Midnight (Throne of Glass #2) av Sarah J. Maas
Under the Never Sky av Veronica Rossi anmeldelse
Through the Ever Night (Under the Never Sky #2) av Veronica Rossi
Into the Still Blue  (Under the Never Sky #3) av Veronica Rossi
Rubinrød av Kerstin Gier
Safirblå (Rubinrød #2) av Kerstin Gier
Smaragdgrønn (Rubinrød #3) av Kerstin Gier
Fangirl av Rainbow Rowell

Filmadapsjoner av bøker sett: 
Rubinrot (Rubinrød) av Kerstin Gier, regi Felix Fuchssteiner


Kjøpt i februar:
The Assassin's Curse av Cassandra Rose Clarke
The Pirate's Curse av Cassandra Rose Clarke
Scarlet av A.C. Gauhgen
Fangirl av Rainbow Rowell

Lånt fra biblioteket i februar:
Rubinrød av Kerstin Gier
Safirblå (Rubinrød #2) av Kerstin Gier
Smaragdgrønn (Rubinrød #3) av Kerstin Gier

Leseliste for mars:
Princesses Behaving Badly av Linda Rodriguez McRobbie
Paris Reiseguide av Gabriele Klambach


5 kommentarer:

 1. Oj, veldig bra at du klarte å lese ut to hele bokserier! Det er imponerende. Som regel klarer jeg ikke å fullføre en bokserie på en måned... Jeg må lese litt variert, men det må likevel ikke gå for lang tid mellom hver bok i serien. Så en bok per måned i den bokserien er perfekt for meg :)

  Gleder meg til omtalene, og spesielt av rubinrød serien. Jeg så nylig filmen jeg også. Nådde ikke helt forventningene mine, for jeg synes fremstillingen av søskenbarnet og deres forhold ble veeeldig teit og barnslig f.eks... Føltes ikke helt slik da jeg leste boken, men så var det for nesten 3-4 år siden :) hehe

  Sykt lyst til å lese Fangirl selv! Historien høres nokså ordinær og nesten kjedelig(?) ut, men herregud så mange flotte bokomtaler jeg har lest. Så denne må jeg få med meg :)

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er en sånn person som sluker bokserier tre netter på rad om de faller i smak. haha, men kjenner jeg vil ha en liten pause fra serier nå :-)

   Jeg syns filmen var helt ok frem til det var gått ca en time. etter det hadde de bare diktet nye ting som gav absolutt ingen mening. Jeg så filmen rett etter at jeg hadde lest boken så syns egentlig bare det var litt gøy med et ansikt til hver av karakterene. De holdet btw på å lage Safirblå nå, så det kan bli spennende å se hva de gjør med historien videre.

   Jeg tror det var noe i det ordinære livet til hovedpersonen som gjorde Fangirl så bra. Den var også fantastisk skrevet og hadde interessante men realistiske karakterer. Jeg likte også veldig godt verdenen (som Cath var fangirl av) inne i boka. Det var rett pg slett mange små ting som gjorde den super bra. Så anbefales :-)

   Slett
  2. Ja, jeg syntes også at det var noe som ikke stemte helt og spesielt på slutten. Det var da ikke et slikt ball de skulle på for eksempel, og jeg synes å huske at de gikk tilbake i tid hvor Gwendolyn tidligere hadde sett seg selv og Gideon. Husker ikke hvilket år de dro tilbake til, eller hva som var hensikten da. Men det skurret litt, eller kanskje det skjedde i Safirblå? Hmm, nei. Bra at jeg ønsket meg bøkene til bursdagen min, for jeg må lese de på nytt igjen. Hehe :)

   Ohh, så bra at de filmer Safirblå! Var litt redd for at filmen ikke skulle få nok popularitet til det, spesielt på grunn av at den ikke ble vist på kino med engelsk undertekst. Ahh, så irriterende! Jeg hadde dratt på kino for å se den :/ Jeg ble faktisk litt imponert over effektene til filmen. Selvfølgelig var det ikke tipptopp sammenlignet med Harry Potter osv, men imponerende når du tenker på at Tyskland vanligvis ikke lager filmer som krever slike effekter. (Nå har ikke jeg sett så mye tysk film for å være ærlig, men jeg hadde nok sett de dersom de laget flere filmer innenfor fantasy)

   Slett
 2. Du har lest kjempe mye da :) Det er imponerende, veldig imponerende. Februar er ikke så lang. Jeg leser fortsatt på Odinsbarn, som er veldig bra :) Takk for at du fikk meg til å lese den :) Jeg leste i februar ferdig Alice in Wonderland og Through the looking-glass av Lewis Carroll. Pluss Hilde Østbys Leksikon om lengsel. Fint at du har fått lest ferdig Rubinrød serien da. Den er kjempe fin, en av mine favoritt serier! :D

  SvarSlett
 3. Ja, ble litt overasket da jeg så den ferdige listen. Det føltes ikke ut som så mye der og da, haha. Og ja, rubinrød var en veldig gøy serie!
  Så kjekt at du liker Odinsbarn! Jeg kjenner jeg gleder meg stort til neste bok i serien.
  Jeg har også lyst til å lese Alice in wonderland/ through the looking glass en gang.

  SvarSlett