18.03.2014

Topp Ti Tirsdag: Spring TBR

Top ti tirsdag er et meme laget og vertet av The Broke and the Bookish, der de hver uke gir deg et tema som du kan lage en topp ti liste til. Denne ukens tema er "to-be-read denne våren." Jeg er ikke en person som pleier å lese bøker etter årstidene, men heller etter hva jeg føler for å lese. Her er min liste:


Princesses Behaving Badly: Real Stories from History Without the Fairy-Tale Endings av Linda Rodriguez McRobbie -
Historier om ekte prinsesser som ikke fulgte normene i samfunnet de levde i å undertrykket seg menn. Boken inneholder kategorier som "Princesses who loved to live it up", "Princesses who grabbed power in a man's world" og mer. Korte gjenfortellinger på et moderne språk om modige prinsesser uten en lykkelig slutt.

What I Thought Was True av Huntley Fitzpatricki -
Forfatteren bak My Life Next Door kommer ut med en ny YA Contemporary bok i april. Den tar for seg et klasseskille i et øysamfunn og er på goodreads beskrevet som en sommerromanse full av forventninger, anger, humor og vansklige spørsmål.

The Madman's Daughter av Megan Shepherd -
Beskrevet som mørk, mystisk og historisk bok basert på H.G. Wells klassker The Island of Dr. Moreaus. Den handler om Juliet Moreaus som har fått orden på livet og prøver å legge rykter om farens eksperimenter bak seg. Men når hun lærer at han er i livet og fremdeles eksperimenterer på en øde, tropisk øy vil hun finne ut ryktene er sanne.

Veronica Mars: The Thousand-Dollar Tan Line av Rob Thomas og Jennifer Graham -  
 Vi møter igjen Veronica etter der filmen som ble sluppet nå i mars slutter. Det er spring break og Veronica blir leid inn til å finne en forsvunnet person. Før hun aner det blir hun dradd inn i en mørk underverden av narkotika og organisert kriminalitet. 

Half Bad av Sally Green -
Det handler om en gutts overlevelse i en hemmelig verden av hekser. Holdt i fangenskap siden han var 14 er hans eneste mål å unnslippe, å finne Mercury, en sort heks som spiser andre hekser. Det som er spesielt med denne boken er fortellerstemmen som bytter mellom første og andre person.

The Catcher in the Rye av J.D. Salinger -
Denne er på listen over klassikere jeg vil lese i år. Den handler om et par dager i livet til Holden Caulfield etter at han har blitt utvist fra privat skolen han går på. Holden beskrives som en "kynisk ungdom."

The Final Empire av Brandon Sanderson - 
Jeg føler for å lese en fantasy serie, og jeg vet at denne har fått mange bra anmeldelser. Den handler om en tusenårgammel ondskap som kommer tilbake, en ond hersker som bruker fattige mennesker som slaver i vulkanske askeåkrer og et opprør som ligger i hendne til en kriminell og ung jente som må mestre en metall basert magi.

Novelle: Poison Dance av Livia King Blackburne -
James, en assassin, møter den fristende danserinnen Thalia. Hun tibyr han en utvei fra snikmorder lauget, og nå som lauget alt holder på å bryte opp prøver han kanskje å ta sjansen.

Panic av Lauren Oliver -
Panic er et legedarisk spill spilt av avgangselever der risken er stor men premiene er større. Heather trodde aldri hun skulle delta, men når hun finner noe og noen å kjempe for innser hun at hun er modigere enn hun trodde. Dodge har aldri vært redd for spillet, hemmlighetene hans er det som skal få han igjennom.

Eleanor and Park av Rainbow Rowell -
Etter å ha lest og elsket Fangirl er jeg klar for mer Rainbow Rowell. Dette er en historie om Eleanor og Park som tar sted over et skoleår i 1986. De er smarte nok til å vite at den første kjærligheten aldri varer for evig men de er desperat nok til å prøve å holde på den.

10 kommentarer:

 1. Många böcker jag också vill läsa.. What I Thought Was True, Half Bad & The Final Empire verkar väldigt bra. Men mest av allt vill jag ha Veronica Mars boken! Har du sett filmen? Och vad tyckte du i såna fall? :)
  The Madman's Daughter och Eleanor & Park är jättebra, jag rekommenderar bägge. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy :) Ja, gleder meg til å få lest de tre, Half Bad har jeg nettopp bestilt fra bookdepository så venter utolmodig på at den skal komme i posten. Og begge de to du anbefalte har jeg på hyllen/ kindelen og de har jeg utrolig lyst til å få lest når jeg er ferdig med The Darkest Minds.

   Jeg så Veronica filmen den kvelden den kom ut og jeg absolutt elsket den. Det var et par ting som kanskje gikk litt fort (break-up f.eks). Men syns fremdeles den var helt super og var virkelig i top Veronica Mars stil. Følte meg nesten trist når den var over. "Too much feels" som de skriver på tumblr. Gleder meg dermet til historien forsetter i boka. Hva med deg da?

   Slett
  2. Jag har också sett, och älskade, filmen. Jag hade gärna velat haft lite mer av Weevil dock, han är en av mina favoriter och det gjorde mig lite ledsen att se det val han gjorde i slutet. Men i övrigt var det nästintill perfekt, och jag hoppas att det kan få bli en till film eller något. Men böckerna ska bli spännande dem med.. :)

   Slett
 2. Fin liste, spesielt den første: Princesses Behaving Badly:Real Stories from History Without the Fairy-Tale Endings av Linda Rodriguez McRobbie. Den høres ut som en spennende bok :) Panic har jeg litt lyst til å lese, men siden det ikke er helt sjangeren min så er jeg litt skeptisk. Har lest noen bøker i den sjangeren, men det er så få bøker jeg ender opp med å like. Elsker forfatteren for all del og hadde nok lest den, hvis forfatteren hadde skrevet i en annen sjanger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har begynt litt i Princesses Behaving Badly, og den er kjempegøy så langt. Er bare mange korte historier om tøffe prinsesser. Go girl power liksom.

   Ja, jeg har bare lest Delirium serien av Lauren Oliver, men likte skrivestilen hennes så godt at jeg har lyst til å gi Panic en sjanse. Har du lest Before I Fall? jeg har lyst til å lese den men er litt skeptisk til konseptet der jeg, haha.

   Slett
 3. Superfin og flott liste, og jeg vil lese mange av de samme. De jeg kanskje helst ønsker å lese aller mest er nok Eleanor & Park og Panic. Jeg likte svært godt før jeg faller av Lauren Oliver, men ikke Deliriumserien... vanskelig å sette ord på hvorfor jeg ikke likte den serien, men mye på grunn av at jeg ikke fikk en nærhet til karakterene og ikke minst på grunn av den dårlige avslutningen på serien.. Grusom -_-' Har du lest den serien forresten :) ?

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Ooh, håper du skriver anmeldelser om du leser noen av disse da! Jeg er utrolig klar for å få lest Eleanor & Park, forelsket meg i Fangirl (tror det er min nye favorittbok).

   Panic har jeg også lyst til å lese snart. Jeg har ikke lest Before I Fall, men Deliriumserien har jeg lest. Jeg likte ikke den første boken men følte at slutten la bra opp til en serie så jeg forsatte og lese. Jeg forelsket meg helt i den andre boken. Den siste syns jeg også var bra, bortsett fra slutten som jeg syns ble for åpen. Jeg er derimot fornøyd med valget Lena tok.:)))))

   Har hørt flere klage over karakterene hennes faktisk, men har ikke hatt det problemet selv. Jeg leste en anmeldelse fra "katiesbookblog" som også sa at hun hadde problemer med å sympatisere med karakterene i Panic, så erl itt skeptisk til akkurat det. Men det jeg husker å ha likt så godt var skrivestilen til Lauren Oliver. (anmeldelsen hennes: https://www.goodreads.com/review/show/667195382?book_show_action=false )

   Slett
 4. Ja, jeg skriver helt klart anmeldelser om jeg gjør det. Bare så synd at jeg ikke har noen av bøkene i bokhylla og at biblioteket har dårlig utvalg av engelske bøker innenfor YA. :(

  Ja, jeg ble også fornøyd med valget hennes- men slutten ødla for mye for min del. Merker at jeg er litt vel kresen til avslutningen på en bokserie. Er den ikke god nok ender det med at jeg ikke liker helhetsinntrykket av serien. Har jo tross alt lest flere bøker for å endelig få en avslutning, og så er den ikke god nok.... Det kaller jeg lureri, haha :) Den eneste avslutningen på en bokserie som jeg faktisk er hundre prosent fornøyd med er Harry Potter serien ;)

  Følte ikke det med karakterene i Before I Fall riktignok, den slukte jeg på en to tre :)

  Har du lest Every Day av David Levithan forresten? Forfatteren minner meg litt om John Green, og jeg eelsket konseptet ved historien og hovedkarakteren. Det var vel en av de beste bøkene jeg leste i 2013, men synes det er for få som snakker om boken. Føler den ga et sterkere inntrykk på meg enn The Fault in Our stars for å være ærlig. Anbefales ;) PS- den er utgitt på norsk også, og finnes helt klart på ditt nærmeste bibliotek.

  SvarSlett
 5. Å! Det minner meg på at jeg må få tak i Panic snart. Håper de får den inn i norske bokhandler snart. Er litt skeptisk, da - konseptet hørtes litt ut som THG.. Eleanor and Park bare MÅ jeg få lest snart - den står høyt oppe på min spring TBR-liste :)

  SvarSlett
 6. Great picks! I am looking forward to reading a few of these myself, especially Panic, Half Bad and What I Thought Was True. I hope you find the time to get to them all :) My TTT.

  SvarSlett