17.08.2012

Seizure av Kathy Reichs

Forfatter: Kathy Reichs
Utgitt: 18. Oktober, 2011
Forlag: Razorbill
Språk: Engelsk
Format: eBook
Kjøp fra BookDepository

Seizure er oppfølgeren til Virals som jeg har anmeldt her. Dette er en bokserie for ungdom skrevet av Kathy Reichs som er kjent for Bones-serien sin (TV serien er basert på bøkene hennes!) Anmeldelen inneholder ingen spoilere/ avsløringer fra den første boken i serien.

Hovedpersonen i bøkene er Tory Brennan, en tenåring som er litt for smart for sitt eget beste. Sammen med vennene Ben, Hi og Shelton klarer hun alltid å havne i trøbbel. Som gjengens leder klarer hun gang på gang å føre gjengen ut i farlige situasjoner av typen: bryter seg inn i bygninger, stjeling av verdisaker (gang på gang) eller simpelthen ta en tur gjennom en tunnel fylt med feller som er designet for å drepe inntrengere?

Denne boka presenterer en ny problemstilling for vennegjengen. Forskningssenteret der foreldrene til vennegjengen jobber skal stenges pga. pengeproblemer. Dette vil føre til at vennene vil bli nødt til å flytte, om ingen kommer opp med en idé om hvordan de kan samle inn flere millioner dollar. Heldigvis (eller uheldigvis) oppdager Tory en legende om en gammel sjørøver skatt. Gjengen samler hodene sine og legger ut på skattejakt.

Boken er lett lest, underholdende og interessant. Du lærer nye ting samtidig som du sitter der og smiler fra øre til øre.  Sammen med spenningen og morsomme replikker fra karakterene er dette en gøy bok! Jeg anbefaler det til dem som trenger noe lett å lese. Den inneholder små deler med fantasy og store deler eventyr. Karakterene er velutviklet og har interessante og individuelle personligheter. Slutten er også spennende, og er ikke avslørt tidlig i boken. Det eneste som trekker litt ned er at dialogene noen ganger virker overfylte med "ungdommelige ord". Noe forfatteren sannsynligvis har gjort for å gjøre den mer "ungdommelig".

4 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar