08.06.2012

Until I Die (Revenants #2) av Amy Plum


Forfatter: Amy Plum 
Utgitt: 8. Mai 2012 
Forlag: ATOM
Språk: Engelsk 
Medium: Heftet
Kjøp fra BookDepository

Inneholder spoilere, avsløringer, for de som ikke har lest den første boka i serien. Den første boka "Die For Me" er anmeldt her.

Vincent og Kate er sammen, men forholdet er ikke lett. Trangen hans til å dø for andre forsetter å komme, og begge leter etter måter som kan gjøre det lettere for dem. Vincent mener han har funnet en måte som vil fungere, men Kate er bekymret for Vincent blir bare svakere og svakere. Hun tar saken i egne hender og oppsøker gamle slekter meg glemt kunnskap. Samtidig flytter det to nye personer inn i revenants huset, og tar plassen til tvillingene. De er eldgamle og her for å dele kunnskap om de onde Numa som truer byen. Kate vet ikke helt om hva hun skal synes om disse og måten de prøver å hjelpe på.

Karakterene fra forrige bok er med, og det er lite utvikling mellom disse. Ingen nye forhold, men vi blir litt bedre kjent med noen av figurene. De to nye renevants er tusen år gamle og mystiske. Hun ene er liten, prippen men blir fort venner med Kate. Han andre virker til å mislike at Kate skal få vite ting om renevants, når hun bare er et menneske. Det oppstår små konflikter mellom Kate og de ny innflyttede gjennom boka.

Numa banden, de onde renevants, har vært i skjul i lengre tid. Ingen har hørt noe om dem fra før deres forrige leder ble drept av Kate og vennene hennes. Hvem vet hvor de skjuler seg og hva de planlegger? Det går rykte om at de har en ny sjef som planlegger å endre deres verden.

Kate legger også ut på et egent tokt for å redde forholdet mellom henne og Vincent. Hun har ikke troen på metoden Vincent bruker fra å holde seg fra å dø, og hun klarer ikke se han dø gang på gang. Hun oppsøker gamle skrifter som refererer til en familie med magiske krefter og glemt kunnskap. Kan de hjelpe henne, og vil hun i de hele tatt nå der i tide?

Boken var utrolig spennende, samtidig som den var søt og hjerteskjærende. Kate og Vincent sliter med å finne en ”kur”, men det er ikke med på å svekke forholdet deres. De er søte sammen og en av grunnene til at jeg forsatte å lese denne serien. Det er mer spenning og kjemping i denne boken enn forrige, noe jeg er takknemlig på. I slutten fikk vi oss også to store overraskelser, den ene verre en den andre. Så vær klar for en åpen slutt. Klør etter å få kloa i den neste boka i serien.

4.5 / 5

2 kommentarer:

  1. Flott anmeldelse, skal sjekke ut serien:) Ha en fin helg videre!:)

    SvarSlett
  2. Denne gleder jeg meg veldig til å lese :-) God helg, Elena!

    SvarSlett