05.04.2012

Beautiful Creatures av Kami Garcia og Margaret Stohl

Forfatter: Kami Garcia og Margaret Stohl
Utgitt: 1. Desember 2009
Forlag: Little, Brown and Company 
Språk: Engelsk 
Medium: Heftet
Kjøp fra BookDepository

In a town with no surprises, one secret could change everything.

Boka handler om Ethan Wate, en gutt som bor I en liten sørstat bygd der alle vet alt om alle. Så når en ny jente, Lena, kommer dit er det forehåndsbestemt at det blir drama. Ethan blir dradd inn i en hel ny verden, og han får se at kanskje ikke alle vet alt om alle i den lille bygden allikevel?

Karakterene var veldig realistiske. Ethan er en gutt som har vokst opp i en kjedelig by og vil bare bort. Han skulle ønske han var forskjellig fra alle de andre på skolen, men alt han gjør gjør han for å blende inn. Han er med på basketball laget, og henger ut med guttene fra tid til annen selv om han ikke tåler trynene deres. Alt dette bare for ikke å være en outcast. Det var til han møtte Lena, en jente med en sort hemmelighet. Skolen og alle i byen hater hun fra første stat, fordi hun er i slekt med byens mystiske outsider. Ethan vokser opp gjennom boken. Han slutter å bry seg om hva andre mener, og er seg selv samtidig som han tar Lenas side.

Ethan har møtt Lena før, i mystiske drømmer der han alltid må gi slipp på henne. Når de møter i person vil Lena ha så lite med han å gjøre som mulig. Etter hvert utvikler de et vennskap og Ethan får vite en hemmelighet Lena lenge har båret på. Hun er født inn i en familie med trolldom, casters, og på sekstenårsdagen hennes vil hun bli lagt krav på. Hun vil bli lagt krav på av lyset eller mørket, ond eller god magi. De nærmeste prøver å holde ungdommene fra hverandre samtidig som de skjuler flere hemmeligheter fra dem. Hemmeligheter om Lenas familie og hvorfor de blir lagt krav på av magi på deres sekstenårsdag. Ethan og Lena bestemmer seg for å prøve å finne ut så mye de kan disse hemmelighetene de ikke får vite noe om.


Jeg kjøpte boka uten egentlig å skjønne helt hva den handlet om. Selv må jeg si at jeg sliter med å forklare hva den handler om, det er så mye som skjer. Boka var interessant og det skjedde hele tiden noe nytt. Karakterene føltes levende, selv om noen av dem bare opererte som tomme skal, typer. Alt i alt var det et spennende konsept, men jeg syns det kunne blitt bedre gjennomført. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese resten av denne serien.

3/5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar