04.12.2017

My True Love Gave To Me redigert av Stephanie Perkins

Jeg fikk lyst til å lage et nytt innlegg av typen 'Bøker som gir meg julestemning' slik jeg gjorde i 2015. Boken jeg absolutt må bringe frem igjen er My Ture love Gave to Me. En novellesamling, redigert av Stephanie Perkins, forfatteren av Anna and The French Kiss. Alle novellene er relatert til julehøytiden, og etter å ha lest den satt jeg igjen med en god julefølelse.

Dette er en bok jeg tydeligvis ikke hadde anmeldt enda, men har skrevet om på goodreads. Dermed tenkte jeg å her gi en breakdown av hva jeg syns om de ulike novellene. Disse notatene er fra 2014, så anmeldelsene kan være noe mangelfulle, men jeg håper det inspirerer deg nok til å sjekke ut denne fantastiske boken.

Midnights by Rainbow Rowell. (4/5)  
Novellen handler om hvordan hovedkarakteren Mags feiret nyttår fra 2011 og frem til 2014. Denne novellen var veldig søt, men var ikke den beste jeg har lest. Jeg følte innholdet var noe mangelfult. I didn't feel like it contained the things a shortstory should

The Lady in the Fox by Kelly Link. (5/5) 

 En familie er sammen for å feire julen, og noen ser at det står noen utenfor på plenen. Denne novellen var magisk. Jeg elsket denne. Noen setninger virket litt ut av kontekst, men alt annet var fantastisk. Denne minnet meg mer om en tradisjonell novelle, slik som dem man leste i grunnskolen.

Angels in the Snow by Matt De La Peña (2/5) En bitter gutt sitter kattevakt for noen han kjenner, han er stuck i NYC i juleferien, langt unna familien sin. Naboen til de han passer katten for, en ung jente, trenger hjelp og banker på døren for så å oppdage at ikke de som vanligvis bor der er hjemme. Jeg var ikke fan av verken hovedkarakteren eller denne historien.

Polaris is where You'll Find Me by Jenny Han (3.5 /5) 

Novellen handler om Elinor som er adoptert av julenissen, og hennes opplevelse av en kveld på nordpolen. Jeg elsket ideen men denne var alt for kort! (Litt som anmeldelsen min)

It's a Yule Time Miracle, Charlie Brown by Stephanie Perkins (4.5/5) 

Denne novellen handler om Marigold som ønsker seg en lydinspilling av en gutt som jobber med å selge juletre. Morsomt premiss. Stephanie Perkins viser enda en gang hvorfor jeg er så stor fan av det hun gir ut!

Your Temporary Santa by David Levithan (3/5)
Denne novellen følte jeg var midt på treet. Romansen var forvirrende med kommentarer som 'I'm undressing in your room while you sleep...'. Jeg elsket derimot delen som involverte søstrene. 

Krampuslauf by Holly Black (5/5)Holly Black forteller en litt annerledes julehistorie, som involverer de mystiske vesnene Krampus. Jeg hadde aldri hørt om de før, men det er vist en tradisjon noen steder i verden hvor Krampus var Saint Nick sin "creepy buddy". Denne likte jeg veldig godt. Den var helt magisk og det skjedde veldig mye. Fungerte flott som en novelle, og slutten avr konkluderende nok til at det hele fungerte.

What the Hell have you dine, Sophie Ruth? by Gayle Forman (3.5/5)Det var deler ved denne novellen som jeg elsket, og deler jeg mislikte. Vi har alle øyeblikk der man må spørre seg selv om "hvorfor i *** gjorde jeg det der?"
Beskrivelsen av noen av karakterene syns jeg var rasistisk, og jeg mislikte det. Kom igjen, vi er alle mennesker.

Beer Buckets and Baby Jesus by Myra McEntire (1/5)Denne novellen hadde mange elementer som jeg ikke syns er gøy å lese om. Noen av temaene er greie nok for selg selv, men dette var ikke det jeg så etter i en short story.  Manlig perspektiv, kristendom vist fra et merkelig perspektiv, dårlige forklaringer, rar kjæreste som ikke egentlig er en kjæreste og Civil War gjennfortellinger. (Basically: too americanizied for my liking)

Welcome to Christmas, CA by Kiersten White (5/5)Historien handler om en liten plass som er kalt Christmas, og Maria som bor og jobber der. Denne ga meg så mye julesteming, og var bra. Jeg elsker hvordan historien involverte hele "byen". Jeg var også en stor fan av måten det hele var skrevet på så jeg har lyst til å lese mer fra denne forfatteren.

Star of Bethlehem by Alle Carter (3/5)
Fra hva jeg husker handler historien om en foreldreløs jente som hiver seg på bussen og ender opp med å møte en familie som tar vare på hene. (Jeg lo litt da jeg leste anmeldelsen/ forslaget mitt fra 2014.) Dropp de første 18 sidene, fjern Cowboy kommentarene og det å forelske seg etter en dag, og gjør slutten realistisk. Novellen du hadde sittet igjen med hadde vært fantastisk. Basically skulle den fokusert på forholdet mellom aunt Mary og hodedkarakteren Lidya.

The Girl Who Woke the Dreamer by Laini Taylor (5/5)Novellen handler om en oppdiktet øy med interessante tradisjoner. Da jeg var ferdig med denne følte jeg at jeg hadde lest en hel, veldig fin, veldig magisk bok. Jeg elsker Laini Taylor og måten hun skriver på!


Total:
3.7 / 5

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren ennå, men har hørt mye positivt om boka Anna and the French Kiss. Fin oppsummering av novellene. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, novellene er skrevet av ulike forfattere hvor jeg har lest noe fra kanskje halvparten av dem. Anna and the French Kiss er en bok jeg har likt veldig godt, så kan anbefale å lese noe av henne!

      Slett