28.03.2016

Half Bad av Sally Green

Forfatter: Sally Green
Utgitt: 24. mars 2014 
Forlag: Penguin
Språk: Engelsk 
Medium: Paperback
Serie: The Half Bad Triology #1
Oversatt som: Half Bad: Ondskapens sønn.

Boken handler om Nathan som er halvt hvit heks, halvt svart heks. Han vokser opp blant hvite hekser som hele tiden prøver å kontrollere livet hans. Hans far er den farligste av alle svarte hekser, så de er redd for hva han er i stand til å gjøre.

Historien følger Nathan etter hvert som han vokser opp. Hans forhold til familien sin, folkene rundt seg og til rådet for hvite hekser. Rådet er konstant skeptiske til han og prøver å styre livet hans. De første årene i hans liv er dermed ikke så lett. Alle er redde for at han skal bli som faren sin, og Nathan klarer heller ikke benekte at han ikke er fascinert av han.

Vi blir kjent med Nathan fra han er veldig ung, noe som gjør at vi blir godt kjent med karakteren. Han er modig og tar det som kommer mot seg på strak arm. På grunn av dette har han utvikler en ekstremt sterk syke. Det skjer mye forferdelig i livet hans, men han bare tar det som det kommer og lærer seg å takle de.

Den magiske verdenen i denne boken er veldig interessant, og vi introduseres sakte for den etter hvert som vi også blir kjent med hovedkarakterene. Det er som sagt to typer hekser, samt helt ordinære mennesker. En heks under 17 år er fremdeles et barn. Når de fyller 17 år har de en sermoni og når den er over får de en Evne. Evnen kan være hva som helst fra evnen til å skifte form, lage flammer med hendene til å være flink med miksturer/ potions. Det er opp til hver nye heks og finne og lære seg å kontrollere sin magiske kraft.

Første halvdel av boken fokuserer altså mest på hvordan Nathan sitt liv er, og hvorfor det er som det er. Denne delen var i min mening den mest spennende og du følte den bygde opp verdenen og karakterene. Den andre delen er det mye mer spenning og Nathan prøver å løse problemene som han har havnet i. Noen deler her ble litt kjedelige og på slutten skjedde utrolig mye på en gang, noe som ble litt rotete.

Det var mange gode vennskap og forhold mellom karakterene i denne boken. Blant annet mellom Nathan og halvbroren hans Arran. De elsket hverandre og stod opp for hverandre. Han hadde også et forferdelig forhold til sin eldste søster Jessica som ikke ville ha noe med han å gjøre. Disse føltes naturlige ut, men det var ett forhold som plaget meg gjennom boken. Det var det ene kjærlighetsforholdet i boken som virket falskt og overfladisk. Håper dette blir bedre eller endrer seg i neste bok.

Boken var bra skrevet og alt i alt likte jeg den veldig godt. Første del var som sagt den beste, men andre del bygger opp til mye spennende som kommer til å skje i bok to. I siste del ble vi også introdusert for mange interessante karakterer som jeg gleder meg til å lese mer om!
Favoritt delene mine med boken var karakteren Nathan og verdensoppbyggingen med evnene. Det at alle hadde ulike evner som reflekterte hvem de var. Det var ikke ditt typiske hekse-magi med tryllestav, noe som var forfriskende.

4 / 5

5 kommentarer:

 1. Kjempegod omtale, og jeg fikk veldig lyst til å lese den! Har hørt mange delte meninger om denne boken, men nå ble jeg overbevist om å låne den på biblioteket :D Var litt redd for at du ikke skulle like den, men det gjorde du heldigvis ;)
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay, ene venninnen min utfordret meg til å bare starte å lese den og angrer ikke. Du kan låne den av meg om de ikke har den på engelsk! :)

   Slett
 2. Har denne stående i hylla. Gleder meg veldig til å lese den! Spesielt etter å ha lest anmeldelsen din.

  SvarSlett

 3. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
  E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
  Ring, Viber og whatsapp +2348155425481

  SvarSlett