02.04.2015

Tema Torsdag: Disney live action filmer


Tema Torsdag er en spalte jeg prøver å poste annen hver uke, der jeg tar for meg ulike bokrelaterte tema. Denne ukens tema er mer film relevant, for de siste året har Disney kommet ut med live action 'prinsesse filmer'. Der handlingen foregår i en verden ikke så ulik slik vår en gang var, bare med en tvist, nemlig magi. Jeg er helt trollbundet av verdenene de klarer å skape i disse filmene, og håper denne trenden fortsetter. Her er to mini anmeldelser av to av de tre live action filmene.Maleficent
Vi kjenner alle Prinsesse Auroras historie. Men hva med Maleficent, den onde feen som forhekset henne? Her får vi se historien fra en annen vinkel. Hva om Maleficent hadde en grunn til å gjøre det hun gjorde? Det passer veldig bra sammen med den orginale Disney filmen og det er ikke vanskelig å innbille seg at kanskje det var slik det hele foregikk.

Historien begynner med en ung Maleficent som er full i liv. Hun forelsker seg i en menneskegutt. Alt er fint helt til de vokser opp og Stefan forsvinner fra livet hennes. Noen år senere blir Malificents rike angrepet og hun skader menneskekongen i et forsøk på å redde verdenenen hennes. Kongen vil ha hevn, og Stefan kommer for å gjennomføre det hele.

Verdensoppbyggingen er fantastisk. Vi finner et spennende magisk rike som grenser til et menneskerike. Der menneskene er livredde for de magiske vesnene, men de ønsker fremdeles å utrydde dem og ta dems skatter. Verdenen ser alldeles nydelig ut, med mange nye eventyrskapninger. Noen som glitrer eller flyr. Det hele er magisk.Eventyret om Askepott
Historien her er også hentet rett ut ifra Disneys orginalfilm om Askepott. Vi møter Ella som bor sammen med moren og faren i et lite hus i skogen. Moren dør plutselig, og år senere gifter faren seg på nytt i håp om å bli lykkelig igjen. Men alt går ikke etter planen og tilslutt står Ella igjen med to forferdelige stesøstre og en ond stemor.

Dette var virkelig en verden som kan relateres til vår egen. På ballet hadde de prinsesser fra land som finnes i vår egen verden. Og husene og slottet i filmen er fantastiske. De minner om noe man kunne funnet i Versailles i Frankrike. Huset til Ella er absolutt magisk, med svaner som lysekrone, nydelig tapetserte vegger og fancy møbler.

Det som var litt annerledes i denne filmen var at den hadde ett litt annet budskap. Det handlet ikke bare en blond jente som blir trollbunde av en prins. Hun lærer han noe og han lærer henne noe. Filmen fokuserte også veldig på quoten "have courage and be kind" som er Ellas livsmotto.

bildene er hentet fra filmweb

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker live action disney filmer. Askepott var en nydelig film. Det jeg likte aller best med filmen var at hun møtte prinsen før ballet, noe som gjorde at det virket litt mer realistisk. Likte også det du sier om at de lærte noe av hverandre. Jeg besøkte Frankrike og Versailles for ett par år siden, og jeg synes spesielt slottet innvedig minnet mye om det jeg så da. Maleficent var også en fin film. Det jeg likte med den var at de visste en annen side av den originale historien. Jeg har hørt de kanskje skal lage en live action film av Mulan, så det gleder jeg meg veldig til. Siden Mulan var en av mine favoritter fra da jeg var barn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Har hørt at de skal komme en Mulan film i 2017 eller noe. Men før det skal Skjønnheten og Udyret med Emma Watson som Belle bli til film! Jeg gleder meg, elsker virkelig denne ny stilen til Disney.
   Btw, hvor er det blitt av bloggen din? Jeg finner den ikke lengre :(

   Slett
  2. Ja jeg hørt at Emma Watson skal komme i en film, det blir spennende. Tror kanskje jeg kom bort på en knapp så bare jeg kunne lese bloggen eller noe sånt. Trur det skal være i orden igjen nå :)

   Slett
 2. Jeg har sett Maleficent to ganger, og jeg eeelsker den. Den er utrolig bra, og jeg jeg elsker konseptet! Har ikke sett den med askepott, men satser på at jeg får sett den en dag :D Jeg gleder meg vilt til Skjønnheten og udyret med Emma Watson <3 A dream is coming true, og nå kom nettopp nyheten om at Mulan skal filmatiseres. OMGASH!

  Å så er det ikke lenge igjen til Peter Pan kommer på kino, og Hugh Jackman er jo med!

  SvarSlett
  Svar
  1. JA, åh gled deg til askepott!
   Gleder meg så sykt til Skjønnheten og Udyret, og Mulan må bare bli bra. Syns traileren til Peter Pan ser litt spesiell ut men gleder meg fremdeles mye til å se den. Hugh Jackman er jo i en klasse for seg selv!

   Slett