31.01.2015

Saga, Volum 1-3 av Brian K. Vaughan og Fiona Staples

 

Forfatter: Brian K. Vaughan og Fiona Staples
Først utgitt: 23. okt 2012/ 2. juli 2013/ 25. mars 2014
Forlag: Image Comics
Språk: Engelsk 
Medium: Tegneserier

Saga handler om et kjærestepar og deres familie som er på flukt ute i verdensrommet. Verdenen i serien har vært i konstant krig, en krig mellom to sider der alle raser støtter seg til en av disse to sidene. Månene vs. satellittene. Det som er så spesielt med paret vi følger er at de har kjempet på hver sin side av krigen, men forelsket seg og har fått et barn sammen. Myndighetene på begge sider er ute etter å stoppe dem, og gjør alt de kan i sin makt for å oppnå akkurat dette.

Serien så langt er veldig spennende, og underholdende. Karakterene kommer i utallige ulike raser, den ene mer kreativt utformet enn den andre. Hoveddelen av krigen foregår for eksempel mellom et folkeslag med horn i mot ett med vinger. Disse igjen kommer i alle mulige farger og fasonger. Karakterene vi følger en robot prins med hodet som en tv, en leiemorder som ser relativt normal ut og dette kjæresteparet. Karakterene er velutviklede og i løpet av få sider har man allerede fått en smak for deres personlighet og hva slags handlinger de er i stand til å utføre.

Fargeleggingen i disse er også helt fantastisk. Det er brukt matte farger og hver scene har sitt eget veluttenkt fargepalett. Disse gjør det lett å skille mellom de ulike hendelsene og hvem sin historie vi leser. Det hjelper også å skille mellom om vi leser et tilbakeblikk eller om vi leser i "sanntid". I tillegg til at det hjalp til med at det ble lettere å følge med. For det å følge med syns jeg kan være vanskelig i noen tegneserier, men i denne serien har jeg ikke hat noe som helt problem med dette.

Alt i alt syns jeg denne serien er fantastisk og kan ikke få anbefalt den nok. Jeg kjøpte første volumet selv, og lånte de to andre på biblioteket og kan ikke si jeg angrer. De fantasifulle rasene, velloppbygde karakterer og en spennende og annerledes historie er blant tindene som gjøre denne serien så bra.

PS. om du ikke liker veldig vulgære/voksne scener (blod/sex) er disse ikke å anbefale for deg.

5 / 5

4 kommentarer:

 1. Mange sier de liker saga, lurt litt på om jeg skal lese de en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler dem :) Gikk raskt og lese, og syns de var greit å låne de på biblioteket så slapp jeg å betale rundt 100 kr for hver av de tynne heftene.

   Slett
 2. Jeg har hørt litt om disse, og lurer på om jeg skal lese dem. Hva sier du? De virker veldig bra. Mens vi snakker om tegneserier, har du lest Sandman av Neil Gaiman? Det er også en fantastisk serie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns de var veldig spennende og kult tegnet, og så gikk dem veldig fort å lese! Har ikke lest noe av Neil Gaiman enda, selv om jeg har veldig veldig lyst. Må sjekke den ut! (Skal se om de har den på biblioteket neste gang jeg er der.

   Slett