22.01.2015

Tema Torsdag: Mangfold i Lese- og FilmvanerTema Torsdag er en spalte jeg prøver å poste annen hver uke, der jeg tar for meg ulike bokrelaterte tema. Fra nå av kommer det til å komme en liste over fremtidige temaer og når disse blir skrevet om. Det er bare å slenge seg med og skrive om temaene om du føler for det. Listen over temaene finner du på bunnen av dette innlegget.

Jeg har lenge merket at jeg bare leser den samme typen bøker og at de omtrent alltid er fra USA. Jeg har også merket at jeg omtrent alltid ser Amerikanske "blockbuster" filmer. Så nå syns jeg det er på tide å "mix it up" og prøve meg på nye sjangre og bøker som ikke bare er publisert i USA på engelsk. Det samme gjelder når det kommer til film, jeg har satt meg et mål om å se minst en film fra hvert kontinent i år. Jeg har alt sett noen franske filmer, men det er på tide å utforske enda mer.

Dette betyr ikke at jeg skal boikotte USA men heller utvide lese-horisonten min. Under kommer det noen av bøkene jeg har lyst til å lese som kommer fra andre verdensdeler enn Nord-Amerika.
1) Love In The Time Of Cholera av Gabriel Garcí­a Márquez
3) Kafka på Stranden av Márquez av Haruki Murakami
3) Tusen Strålende Soler av Khaled HosseiniHar du noen anbefalinger av variert lesestoff eller filmer?


______________________________________ 
Fremtidige temaer: 
5. februar: Favoritt Bokomslag 
19. februar: Inspirerende Bøker
5. mars: Gjenfortellinger av EventyrJeg hat blitt book depository affiliate, som betyr at jeg har fått en link som du kan bruke om du ønsker å bestille bøker fra book depository. Da får jeg 5% i kommisjon for at du kjøpte noe derifra via min link, og du betaler ikke noe ekstra.

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

2 kommentarer:

  1. Ha ha jeg gjør akkurat det samme da det gjelder bøker. 90 % av bokhylla mi er på engelsk. Jeg har i år prøvd å lese litt mer på norsk. Veldig dårlig på det, men håper å bli bedre på det etterhvert. Når det gjelder filmer ser jeg egentlig litt forskjellig, men kanskje mest utenlandsk og ikke så mye norsk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, så morsomt at det er så likt! Jobber med saken, men er fremdeles veldig glad i å lese det jeg føler meg trygg på at jeg liker. Har du noen utenlandske filmtips til meg? :) Har nett skaffet meg Netflix så tenker å se om de har noe bra der.

      Slett