16.12.2014

Bokanbefalinger til en boknerd


Som alle andre år har til neste år håp om å lese mange gode bøker. Jeg merker derimot at jeg ofte ender opp med å alltid lese bøker i de samme kategoriene eller med lignende karakterer i dem. Derfor har jeg lyst til å spørre du som leser dette om hjelp. For til neste år har jeg planer om å lage en liten liste med bøker og utfordre meg selv til å lese et x antall bøker på denne listen.

Derfor hadde det vært hyggelig om du kunne legge igjen dine anbefalinger, eller bøker du føler jeg burde lese i kommentarfeltet! Gleder meg til å se tilbakemeldingene.


Når det kommer til blogging, så vil det komme flere og bedre innlegg senere i julen, både anmeldeler, tema torsdager og omslags lørdager. For i dag hadde jeg min siste eksamen for semesteret! 

10 kommentarer:

 1. Har du lest noe av Patrick Ness? Hvis ikke, er hans bøker veldig gode :) Ellers tenkte jeg på The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, de er utrolig morsomme. Dette er sikkert i samme sjanger som du allerede leser en del, men de er veldig gode!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, eier den første Haikerens Guide til Galaksen så skal skrive den opp og noen Patrick Ness bøker! :-D

   Slett
 2. Wee, så digg å være ferdig :D Og krysser alle fingre for at det gikk bra med oss begge og på resten av eksamenene dine!

  Ohh, jeg har mange bokanbefalninger som jeg vil du skal lese :D!! Kanskje du har lest noen av de allerede, si i så fall fra :D

  - Drageløperen av Khaled Hosseini
  - Tusen strålende soler av Khaled Hosseini ( Disse to er fantastiske og så lærerike!!)

  - Vi snakkes av Laurie Frankel ( Leste nettopp denne boken, og syntes den var vittig og annerledes! For du som går datateknologi må dette være noe for deg, hehe :D )

  - Alle bøkene til Katarina Von Bredow. Dette er bøker som har gjort sterkt inntrykk på meg gjennom årene. Du vil kanskje synes de er litt barnslige, men jeg leste en del av dem på nytt igjen i år og falt for dem igjen. De jeg liker spesielt godt er Søskenkjærlighet, Ekspert på å rødme og Det er mitt liv :)

  - Gone Serien av Michael Grant. Pliss, gi denne serien en sjanse! Bøkene er litt store og serien består av 6 bøker, men jeg leser ut en av disse bøkene på en dag. Leste siste boken i serien i sommer og var helt oppslukt :p

  "Den tilfeldige lærling" av Vikas Swarup. Ahh, denne likte jeg så godt! Tok riktignok litt tid å komme seg inn i handlingen, men så verdt å lese den! Det er samme forfatteren som står bak boken Slumdog Millionare, eller bokens egentlige tittel er vel Q&A :)

  Håper du gir noen av disse en sjanse, om ikke alle :D

  - SiriSI

  SvarSlett
  Svar
  1. Khaled Hosseini har jeg hatt lyst til å lese lenge, så nå skal jeg ta med meg Tusen Strålende Soler hjem til Trondheim. De andre bøkene har jeg også lyst til å lese så de er notert så jeg håper jeg kan finne dem på et bibliotek :D Tusen takk for anbefalinger Siri, og Godt Nyttår!

   Slett
 3. Vicious av V.E. Schwab är fantastiskt bra! Sen rekommenderar jag även Unwind av Neal Shusterman, Illusions of Fate av Kiersten White, Cruel Beauty av Rosamund Hodge, och Cracked Up to Be av Courtney Summers. :)
  God jul!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for anbefalinger, Petra! Cruel Beauty og Vicious er allerede på toppen av listen over bøker jeg MÅ lese, og de andre er også notert! God jul og godt nyttår!

   Slett
 4. Ønsker deg en fin romsjul :)
  Klem
  Ellen S

  SvarSlett
 5. Her er noen anbefalinger av noen av favoritt bøkene mine: https://bokelskere.no/bokomtaler/om/388403/

  https://bokelskere.no/bokomtaler/om/359017/

  Selv om begge faller inn under kategorien YA, så synes jeg at den typiske karakteristikken av karakterer i YA bøker ikke forekommer i disse bøkene. Anbefales på det sterkeste. Lykke til med studiene dine i år! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Rade! Disse hadde jeg aldri hørt om før så de er notert og jeg gleder meg til å få lest mer om dem. Godt Nyttår! :-D

   Slett