25.02.2014

Top ti tirsdag: Rewind

Dagens tema er "rewind" altså å gå tilake og finne et tema som du ikke har skrevet om tidligere og gjøre det nå. Så jeg kom over temaet unusual character names we've encountered in books, og fikk utrolig lyst til å skrive om dette. Jeg elsker karakter navn og de kan lett gjøre en bok bedre eller dårligere i mine øyne. Under har jeg delt ti av mine favoritt navn jeg har lest i bøker, fem gutte og fem jente navn.


Guttenavn
Peregrine fra Under the Never Sky
Jeg elsker navn som har en meining. Navnet er det samme som en falkerase, på norsk kjent som vandrefalk, som derav gav karakteren navnet sitt. Navnet passer både ti karakteren og det er fint i seg selv.

Dashiell fra Dash & Lily's Book of Dares.
Navnet har ingen spesiell mening, men jeg synes fremdeles det er et fint og unikt navn. Det høres så grasiøst og klassisk ut.

Rime fra Odinsbarn.
Jeg likte dette navnet fra første gang jeg leste det. Kort og grasiøst.

Chaol fra Throne of Glass.
Navnet minner meg om det engelske ordet for kull, så jeg ser for meg noen med mørk hår og mørke øyner. Igjen er det er kort navn med en fin klang.

Kaidan fra Sweet Evil.
Det skal vist bety "spirit of battle" på engelsk som er veldig passende i følge historien i bøkene. Som sagt liker jeg navn med fin klang og mange vokaler.


Jentenavn
Navnet i seg selv høres mystisk men tøft ut. Som en kreativ svist på Anna.

Echo fra Pushing the Limits.
Navnet har gresk opprinnelse, og kommer fra en nymfe som elsket å høre sin egen stemme som ble forhekset av Hera. Historisk opprinnelse er gøy og det er kort og fint å si.

Kiara fra Rules og Attraction.
Jeg har elsket dette navnet siden jeg var en liten jente og så Løvenes Konge 2. Jeg husker jeg skulle ønske jeg selv kunne hete det etter å ha sett filmen så jeg ble gledelig overasket da jeg oppdaget det på nytt i denne boka.

Scarlet fra Scarlet, Lunar Cronicles.
Navnet betyr rød og har også en eventyrlig og historisk klang. Det er kanskje ikke noe en forventer å høre i virkeligheten men det er fremdeles veldig fint.

Celaena fra Throne of Glass.
Det høres ut som en mer eksotisk og badass versjon av mitt eget navn, Elena. Kanskje jeg burde oppgradere mitt eget?

3 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med Rime, likte det navnet veldig godt :) Kiara er også ett veldig fint navn, jeg har likt det navnet siden jeg var barn. he he ikke disney nerd - neida ikke i det hele tatt! Hihi.

  SvarSlett
 2. Jag gillar Peregrine, Echo och Celaena väldigt mycket. Dock tycker jag att Elena är finare än Celaena, så behåll det du. :D

  SvarSlett
 3. Jeg er utrolig dårlig på å huske navnene på karakterene i bøker/filmer... Skammer meg litt over det , men Kiara synes jeg er et nydelig navn! De eneste jeg kommer på av navn som jeg liker godt blir i så fall Hermine(hehe, det var russenavnet mitt!!) og Leia fra Star Wars :)
  - SiriSI

  SvarSlett