04.02.2014

Måneden som var: Januar

Den første måneden i året er over, og jeg har klart å holde noen av målene jeg satte meg for 2014. Jeg fikk bare lest en av de tre bøkene jeg ville lest forrige måned, nemlig Odinsbarn. Jeg begynte faktisk på både Hobbiten og Boktyven og er et godt stykke på vei i begge to. Etter at jeg så Boktyven på kino bestemte jeg meg for å ta en liten pause før jeg fullførte boka. Hobbiten vil jeg prøve å få lest ferdig i nærmeste fremtid, (om jeg føler for det.) Helgen 24.-26. januar var jeg også en liten tur til Ishøj og København.


Lest i januar:
Odinsbarn av Siri Pettersen - anmeldelse kommer
Being Sloane Jackobs av Lauren Morrill  anmeldelse
The Sea of Tranquility av Katja Millay - kort anmeldelse
Throne of Glass av Sarah J. Maas - anmeldelse

Filmadapsjoner av bøker sett:
Boktyven av Markus Zusak, regi Brian Percival


Kjøpt i januar:
Vampire Academy Boks Sett av Richelle Meade
kindle:
Being Sloane Jackobs av Lauren Morrill
The Sea of Tranquility av Katja Millay
Incarnate (Newsoul #1) av Jodi Meadows
The Iron Traitor (The Iron Fey: Call of the Forgotten #2) av Julie Kagawa
Through the Ever Night (Under the Never Sky #2) av Veronica Rossi

Lånt fra biblioteket:
Odinsbarn av Siri Pettersen
Hulder av Tonje Tornes


Leseliste for februar:
Crown of Midnight (Throne of Glass #2) av Sarah J. Maas (lest)
Under the Never Sky av Veronica Rossi (lest)
Through the Ever Night (Under the Never Sky #2) av Veronica Rossi
Into the Still Blue  (Under the Never Sky #3) av Veronica Rossi
Rubinrød av Kerstin Gier
Safirblå (Rubinrød #2) av Kerstin Gier
Smaragdgrønn (Rubinrød #3) av Kerstin Gier

bildene er mine private.

10 kommentarer:

 1. Hvordan var Odinsbarn? Anbefaler du den? Lurt litt på om jeg skal lese den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsket Odinsbarn, den fikk meg virkelig til å ville lese flere fantasy bøker. Den var kjempe underholdende og hovedkarakteren var modig og smart. Jeg likte også verdenen veldig godt og de andre karakterene. Så anbefaler den på den sterkeste.

   Har ikke klart å fullføre anmeldelsen min enda, for det skjedde så mye så jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal begynne og hva jeg skal ta med og hva jeg skal unnlate å ta med. Haha. Så om du føler for å lese en bra fantasybok på norsk, så anbefaler jeg denne ja. Den ser veldig tykk ut til du plukker den opp og oppdager at den ikke var på lang nær så lang som en hadde håpet.

   (haha, som du kan se så har jeg mye å si om den)

   Slett
  2. Så bra, da må jeg låne meg den en gang :) He he skjønner.

   Slett
 2. Jeg holder også på å lese boktyven nå :D Synes den er myeee bedre enn hva jeg har forventet, og jeg eeelsker at døden er fortelleren. Den mørke humoren hans gir meg både frysninger og latter. Hmm, rart at jeg så på døden som hankjønn... Kan jo være hunkjønn også. Sikkert fordi at jeg forestiller meg mannen med ljåen... :)

  Ellers må du glede deg til å lese rubinrødserien. Jeg begynte å lese den da jeg var rundt 15-16 år(om jeg ikke tar helt feil), så jeg gledet meg hvert år til fortsettelsen skulle komme ut. Altfor få bøker som tar opp tidsreiser, og jeg er forbanna over at filmatiseringen av boken ikke er kommet med engelsk undertekster eller på kino i Norge... Jeg kan jo ikke tysk :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg hadde plutselig lest 100 sider i løpet av flyturen + ventingen på turen til Danmark. Likte også ideen om å ha døden som forteller, og de gangene han stopper historien for å få deg til å tenke litt selv. Om du har sett filmen så kan det være en av grunene til at han har mannlig stemme?

   Ja, så at det var en tysk film og ble kjempe glad, men så fant jeg ut at den ikke hadde undertekster enda... Skjønner lite tysk så hjelper meg ikke noe serlig nei :( Men skal i hvertfall lese bøkene ja, har hørt mye bra om dem så gleder meg.

   Slett
  2. Jeg har kjøpt meg Rubinrød filmen i fjor på tyske Amazon. Der har de den med engelsk dubbing, husker ikke om det var med engelsk undertekster også.

   Slett
  3. Så bra, da vet jeg vva jeg kanskje skal gjøre når jeg er ferdig med boken/serien. Tar filmen for seg den første boken eller hele serien? :-)

   Slett
  4. Oj, det visste jeg ikke! Tusen takk for tipset :D Dubbing er riktignok litt merkelig, men heller det enn å ikke forstå noe av filmen. Tusen takk :)
   Elena sitt spørsmål lurer jeg også på :)!

   Slett
  5. Jeg husker ikke om det gikk an å få med engelsk tekst eller ikke. Husker er i hvert fall det var med engelsk dubbing. Den tar for seg første boka :) Den heter Rubinrot eller Rubinrød som det blir på norsk, noe også første boka i bok-serien heter.

   Slett
  6. Boktyven er en av mine favoritter! Filmen fikk med til å gråte så mye at jeg kom ut av kinoen som look-a-liken til en panda... :'D Den var utrolig bra, altså!

   Slett