21.06.2013

Fra bok til film #2

I de siste året er det bare flere og flere kjente bøker/ ungddomsserier som holder på å bli laget om til film. Så tenkte jeg jeg kunne lage en liten oppramsing av noen av de "bok til film"-filmene jeg gleder meg mest til!

Percy Jackson: The Sea of Monsters
Som nevnt før er Percy Jackson av Rick Riordan en av mine favoritt serier. Selv om første filmen "Lyntyven" ikke fulgte handlingen i boken, sies det at filmskaperene har prøvd å faktisk følge handlingen i denne. Filmen handler om Percy Jakson, en halv-blods, med en Gud som far og menneskelig mor. Han legger ut på et oppdrag sammen med vennene Annabeth og kyklopen Tyson. Oppdraget går ut på å finne den Gylne flisen fra de greske mytene. Dette er ikke bare enkelt der de må reise gjennom "Monster havet", også kjent som Bermudatriangelet, for å komme dit.
Release date Norge: 16 august 2013
Reggisør: Thor Freudenthal (Hundehotellet, En Pingles Dagbok)
Skuespillere: Logan Lerman (Percy), Alexandra Daddario (Annabeth), Brandon T. Jackson (Grover) Nathan Fillion (Hermes), Leven Rambin (Clarisse), Jake Abel (Luke)Divergent
Filmen Divergent er basert på boka med samme tittel av Veronica Roth. Den foregår i en dystopisk samfunn der samfunnet er delt inn i fem grupper. De som er ærlig, modig, uselvisk, klok og fredlige. Når barna fyller 16 er de nødt til å velge en av gruppene som de skal være i for resten av livet. Tris som er vokst opp i den uselviske gruppen velger å bytte til de som er modige. Dette er en drastisk forskjell fra hennes tidligere liv. Her må hun gjennom opptaktsprøver der hun lærer å være tøff og sloss for livet sitt. Tris oppdager også hemmligheter bak systemet med gruppene, og at det finnes personer, kaldt 'divergents' som har elementer fra alle gruppene..
Release date USA: 21 mars 2014
Regissør: Neil Burger (Limitless)
Skuespillere: Shailene Woodley (Tris Prior), Zoë Kravitz (Christina), Kate Winslet (de klokes leder), Theo James (Four/ Tobias), Ansel Elgort (Caleb Prior)


Vampire Academy: Blood Sisters
Altså skal min absolutt favoritt serie bli laget om til film. Jeg både gruer og gleder meg til dette! Den handler om Rose, en havlt vampyr, halvt menneske som har i oppgave å beskytte veninnen Lissa, en vampyr. Disse to var på rømmen fra en vampyr skole men blir funnet og fraktet tilbake. For at Rose skal få forsette på skolen må hun trene hardt sammen med hennes nye trener, Dimitri. Samtidig havner Lissa i problemer, noen er ute etter å fange henne fordi hun er en av de få som kan bruke en helt spesiell type magi. En type magi som gir henne muligheten til å helbrede andre men som i gjengjeld gjør henne deprimert.
Release date USA: 14 februar 2014
Regissør: Mark Waters (Mean Girls, Spiderwick krønikene)
Skuespillere: Zoey Deutch (Rose), Danila Kozlovsky (Dimitri), Lucy Fry (Lissa), Sarah Hyland (Natalie Dashkov), Cameron Monaghan (Mason)


andre:
The Mortal Instruments: City of Bones (Norge: 23 august 2013)
The Hunger Games: Cathcing Fire (Norge: 22 november 2013)
The Maze Runner (USA: 14 februar 2014)

3 kommentarer:

  1. Fint å få en liten oppdatering på de bøkene som blir gjort om til film. Grugleder meg til at alle disse filmene skal komme ut, som deg D:

    SvarSlett
  2. Jeg visste ikke at de skal lage film av vampire academy serien! Jeg grugleder meg skikkelig nå! Håper det blir bra Men jeg gleder meg skikkelig til the Maze Runner

    SvarSlett
  3. Vampire academy er også min favoritt serie, så jeg både gruer og gleder meg til filmen. Jeg har alltid ønsket at det skulle bli en film-serie av bok-serien, samtidig som jeg ikke har ønsket det. Percy Jackson filmverdenen føler jeg er veldig annerledes fra bøkene. Spesielt det med alder. I første boka var han egentlig 12 år, noe han ikke er i filmen :P Så var det handlingen da. Jeg likte jo filmen, men jeg liker også første boka. Har ikke lest videre i serien, men håper å få gjort det en gang i fremtiden. Gleder meg også til The Hunger games - Cathcing Fire. Første filmen var jo veldig fin, så håper jeg liker neste også :)

    SvarSlett