29.05.2012

Topp Ti Tirsdag: Books I Hope People Are Still Reading

Top ti tirsdag er et meme laget og hostet av The Broke and the Bookish.
Denne tirsdagens tema er: Top Ten Books Written In The Past 10 Years That I Hope People Are Still Reading In 30 Years. Dette blir litt vanskelig, det kommer til å komme så mange nye og bra bøker på 30 år, hvordan kan lille jeg vite hva som er verdt å ta vare på? Det kan være jeg gjør dette om til en topp fem tirsdag i stedet.


Harry Potter serien av J.K. Rowling. Dette er fantastiske bøker, som fortjener å leve lenge. Tenk på det som den neste Ringenes Herre, måtte den fantastiske verdenen leve for alltid.

The Hunger Games serien til Suzanne Collins. Dette kan være hvem som helst sin fremtid. Den tar opp viktige tema i samfunnet samtidig som den er full av underholdning.
The Boy in The Striped Pajamas av John Boyne. For å sitere Arnuld Øverland her "Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!" Det var det første jeg kom på, (ironisk at diktet "Du må ikke sove!" er fra samme krig.) En bok som viser en del av andre verdenskrig og dens konsekvenser fra et uvitent barns synspunkt.

Vampire Academy serien til Richelle Meade. Jeg synes personlig at dette brude være de mest kjente vampyrbøkene vedsiden av Dracula. Twilight har hatt sinde 15 minutes, det er på tide at Vampire Academy får sine 30 år..

Delirium av Lauren Oliver. En alternativ fremtid, burde passe i alle samfunn. Håper at de kunne begynt å lese den eller diskutere den på ungdoms eller videregående skole, fordi denne også tar opp virktige samfunnsspørsmål og stiller spørsmål ved autoriteter.

Divergent av Veronica Roth. Det samme gjelder for denne som for The Hunger Games og Delirium. Jeg mener at dystopia bøker ville vært sikre vinnere for fremtiden.

Percy Jackson serien til Rick Riordan. Bøkene begynte som nattahistorier til forfatterens barn, altså er det solide eventyr. De forteller og lærer oss om mytologi og greske og romerske guder samtidig som det er en solid tekst om en fantastisk helt.

The Infernal Devices serien av Cassandra Clare. Bøker om 1800-tallets engelsk skrevet på et mer moderne språk en de gamle klassikerene. Den inneholder fantasy og spenning, så why not?

Perfect Chemistry serien av Simone Elkles. Bare for å legge til bøker som handler om dagens samfunn. Selv om det ikke akkurat er det samfunnet jeg lever i, så handler det i hvertfall om nåtiden. KAnskje det går an å se tilbake og lure på hvordan det kunne være slik? Eller at ingenting har forandret seg? 30 år er ikke så lenge, jeg fyller bare 48 det året..

Tilslutt vil jeg si Disney bøker om prinsesser og helter. Om Donald, Mickey og Langbein. De har alltid vert helter og burde forsette å være det. Og for å bringe inn flere gamle tekster, Asbjørnsen og Moes eventyrsamlinger. Måtte de aldri bli glemt.

10 bøker/ bok serier, og klokken er ikke mer en 23:40 enda. I made it!

6 kommentarer:

 1. Great list! Striped Pajamas is so sad.

  Here's my
  Top Ten Books I Hope We'll Still Be Reading in Thirty Years.
  I'd love to have you stop by!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks. I cried so hard when I read it.
   I will check it out soon!

   Slett
 2. Loved The Hunger Games & The Vampire Academy series as well. And a few others that you mentioned are books I'm planning on reading. Awesome list!

  SvarSlett
  Svar
  1. The Vampire Academy is my absolute favorite series! Nice, they are all great books :-)

   Slett
 3. Endelig fant jeg en bokblogger med samme sjangersmak som meg! Kommer til å følge med på denne bloggen:) Kjempe fin blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Aww, tusen takk :-D Da er jeg nødt til å sjekke ut din også, alltid gøy med noen som har samme smak som deg selv!

   Slett