16.05.2012

The Mortal Instruments

8. Mai kom den nye boka, City of Lost Souls, ut i serien The Mortal Instruments. Denne serien er helt fantastisk og en absolutt must read. Jeg kjenner både gutter og jenter som har lest den, så den passer for alle.


Serien handler om Clary som på flere anledninger får øye på en gjeng med ungdommer som ingen andre kan se. Hun lærer raskt at de er Shadowhunters, avstamninger fra englene som skal beskytte jorden fra Underworlders som varulver, vampyrer, feer og demoner. Litt etter forsvinner moren til Clary og hun må slå seg sammen med Shadowhunterene for å finne svarene hun leter etter. Etterhvert som vi blir kastet inn i Clary sin dramatiske verden blir vi også kjent me de andre karakterene. Og da spesielt Jace, har han og Clary en fremtid som et par?

Clary er en viljesterk og modig jente. Hun står for det hun mener og står opp for seg selv. Ikke er hun redd for å ta saken i egne hender heller. Jace er en mystisk shadowhunter med en vanskelig fortid, men om denne definere han eller ikke er et spørsmål som går igjen i hele serien. Shadowhuntersøskene Isabelle og Alec er totale motsetninger. Isabelle er tøff, sta og høylytt mens Alec er stille, rolig og tenker før han handler. Sammen med Clary sin nerdete venn Simon og warlocken Magnus Bane havner denne gjengen i problemer, gang etter gang.

Forfatteren Cassandra Clare er utrolig flink til å skrive. Hun får det til å skumme gjennom side etter side, fordi du vil vite hva som skjer. Karakterene og stedene hun skriver om kommer til live gjennom bøkene, og handlingene er dramatiske men ikke uten grunn. Det som er karakteristisk for Clare sine bøker er åpne slutter. Hun kan la deg tro at noe er bra i en lengre periode, før hun snur alt på hodet og ender boka. Heldigvis hadde tredje bok i serien, som skulle være den siste, en lykkelig slutt. La oss håpe at dette ikke er for mye å håpe for i sjette bok som skal avslutte serien for godt.

Jeg elsker denne serien. Karakterene er fantastiske. Jace er sarkastisk og kommer alltid med de beste replikkene. Bøkene er spekket med handling og du føler at du henger med Shadowhunterene, ikke bare leser om den. Dessuten er Magnus Bane også med i hennes andre serie om Shadowhunters, The Infernal Devices, og det er vanskelig å ikke forelske seg i karakteren. Takket være Clare sin gode fantasi og hennes fantastiske skriveferdigheter er serien en suksess.

Første og andre bok i serien er kommet ut på norsk og heter Demonenes by (les første kapittel på norsk her!) og Den tause byen, og serien kalles skyggejegerne. På engelsk heter første bok City of Bones.


2 kommentarer: