09.01.2019

Children of Blood and Bone

Tittel: Children of Blood and Bone 
Forfatter: Tomi Adeyemi 
Forlag: MacMillan 
Språk: English
Sjanger: Fantasy

I Children of Blood and Bone følger vi Zéline en diviner, et barn av noen med magiske krefter, i en verden hvor magi ikke legner finnes. For mange år siden forsvant magien fra verden og kongen tok det som mulighet til å drepe alle som utøvde magi, inkludert moren hennes. Familien deres har siden den tid sletet med å ha nok penger til å betale alle kongens skatter, og når hun en dag drar inn til byen for å tjene penger møter hun på noen som endrer hele livet hennes.

Zélie og Amari er hovedkarakterene i denne boken, de er to jenter med totalt forskjellige bakgrunner. Zélie  er hatet for å være diviner, som kjennetegnes med grått hår, hun kommer fra et fattig hjem og har en sterk personlighet og blir raskt sint. Amari kommer fra kongefamilien og er mer forsiktig og usikker og dermed en roligere karakter. Jeg følte bare en av karakterene hadde en ordentlig utvikling i denne boken og det var Amari. Zélie var vanskelig å forstå seg på, og oppførte seg ofte på en måte som føltes 'out of character'. Det var en del side karakterer i denne boken, noen like jeg bedre enn andre. Disse karakterene var med på å gjøre historien mer interessant, da jeg syns det var vanskelig å relatere til Zélie til tider.

Forfatteren får verden til å virke som om den består av bare mange større byer, og ingen ting i mellom. Hun beskriver derimot alle disse byene hovedkarakterene besøker på en slik måte at man klarer å se for seg hvordan det er der. Samensetnignen av byer og reisen karakterene går på fikk verdenen til å fremstå veldig spennende. Det var viktig for forfatteren å gi folk som seg selv en stemme i en tid hvor det fremdeles skjer urett basert på diskriminering. Derfor er alle karakterene i boken er mørkhudede, dette kom også godt frem i beskrivelsene av hver enkelt av karakterene.

Det jeg syns var negaivt med denne boken var at den til tider føltes litt for enkel eller linær ut. Karakterene har et mål, og de jobber seg rett mot dette målet. Alt av andre utfordringer blir glemt, som at noen følger etter dem eller at noen kan finne på å stjele fra dem. Det er bare fokus på den neste lille utfordringen de står ovenfor. Adeyemi nevner også mange ord som jeg tror har Afrikansk opprinnelse, men uten å forklare det. Det blir dermed veldig vanskleig å se for seg detaljer i verden hun beskriver, og å vite hva hun har funnet opp og hvilke ord som har opphav i vår verden.

Starten og slutten på boken gjorde at jeg likte den veldig godt. Den var kjempe fengende og det skjedde mye på få sider. Forfatteren skriver bra, og det var forfriskende å lese boken hennes. Karakterene falt veldig i smak i starten, og jeg endte opp med å sitte å heie på flere av dem. Dermed gleder jeg meg til å lese om hva som skjer videre denne serien.

4 / 5

1 kommentar:

  1. Kjempeflott og fyldig omtale. Jeg har ikke hatt muligheten til å lese boken selv, men krysser fingrene for at jeg får gjort det en dag. Føler jo alle snakker om den, hehe :)
    - Siri

    SvarSlett