28.02.2018

Perlehviskeren av Cathrine L. Wilhelmsen

Tittel: Perlehviskeren
Forfatter: Cathrine L. Wilhelmsen
Illustratør: Petter WintherForlag: Kolofon Forlag
Språk: Norsk
dette er et leseeksemplar

Boken handler om Julius som akkurat har blitt fortalt noen nyheter av pappa, men han klarer ikke huske hva det var. Fargeblyantene hans har også sluttet å virke, og en mystisk jente drar Julius med inn i en eventyrverden. De må finne kreftene som får blyantene til å virke igjen, og på reisen startet Julius å huske hva det var pappa fortalte han.

Da dette er en barnebok føles karakterene veldig rett frem ut. Julian er litt redd men også en nyskjerrig gutt. Den mystiske jenta So og lekteøyspappegøyen Pappus er også med på eventyret. Pappus karaktern kan til tider virke litt for slem i mine øyne. De var en sjarmerende trio som så situasjonene i eventyret med ulike øyner. Der So var skeptisk, var Julius nysgjerrig og Pappus redd.

Eventyret er veldig magisk og verdenen er godt beskrevet. De ulike fargekreftene er gjemt på ulike plasser. Disse plassene er veldig godt beskrevet og nydelige illustrasjoner hjelper deg med å se dem for deg. Illustrasjoner av de andre karakterene som finnes i boken gjør eventyret også litt gøyere. Noen karakterer som minner om personer som Julius allerede kjenner. 

Jeg syns dette var en veldig søt bok, selv om jeg ikke nødvendigvis er i rette målgruppen. Illustrasjonene og verdensbyggingen var en av de aspektene som trakk denne boken veldig opp. De gjorde eventyret lettere å leve seg inn i. Julius var også en søt hovedkarakter som var lett å like og følge med på. Jeg syns derimot at språket til tider kunne være litt knotete, og gjeren vanskelig å forstå for et barn. Alt i alt en veldig søt historie.

3.5 / 5

2 kommentarer:

 1. Virket som en veldig søt historie, og kan tenke meg illustrasjonene er ganske fine :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig søt og vannmaleriene inne i boken er veldig pene!

   Slett