25.02.2018

Hva leser du nå?

I dag tenkte jeg å skrive om noen bøker jeg har startet på, men ikke funnet tid til å fullføre enda. Lesingen så langt i år har gått treigt og jeg har enda ikke fullført en bok. Disse to er derimot veldig høyt oppe på listen over bøker jeg har lyst til å fullføre.


Komme Hjem av Yaa Gyasi
Boken følger slektstreet til to søstre i over 300 år. Den ene søsteren blir gift med en slavehandler og hennes etterkommere forblir i Afrika. Den andre søsteren blir solgt som slave og vi følger hennes familie i Amerika.

Hvert kapittel handler om en ny person og gir et raskt men oversiktlig overblikk over karakterens liv. Det er en kjempe interessant bok som er lett, gøy og spennende å lese. Selv om boken tar for seg mange tunge temaer, som virkelig får deg til å reflektere, så er den ikke tung å lese.


Data and Goliath av Bruce Schneier (lydbok)
Denne boken handler om hvordan data om alt du gjør, på telefonen, på nettet, handler, blir lagret og delt. Det hele begynner med en skummel og interessant del om hvor mye informasjon som kan finnes der ute om deg, og hvordan den kan brukes for å lære mer om deg. Senere i boken vil det bli presentert hvordan du kan forhindre deler av dette.

Dette er et super interessant tema som er ekstremt relevant i vårt samfunn. Den gjør det mer bevist på hva du deler og hvordan du bruker elektroniske aparater. Jeg er overbevist om at det er en lur bok å lese, og at du ikke trenger å være en datastudent for å forstå innholdet.


- Hvilke bøker holde du på å lese nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar