02.09.2017

The Name of the Wind av Patrick Rothfuss

Forfatter: Patrick Rothfuss
Serie: The Kingkiller Chronicle
Utgitt: 12. juni 2008
Forlag: Gollancz
Språk: Engelsk 
Medium: Paperback

I vindens navn følger vi Kvothe gjennom en historie som er fortalt av han selv. Bok en er starten på et episk eventyr som utspiller seg over tre bøker. I følge coveret er det et eventyr om en berømt helt som slåss mot monster, redder prinsesser og dreper konger.

Dette er en bra introduksjon til serien, og boken er lett å lese og interessant. Det starter i nåtiden med at Kvothe blir oppsøkt av en historiesamler som ønsker å høre historien hans. Så etter litt om og men starter han å fortelle livshistorien sin. Han starter fra når han er liten gutt, også forteller han historien kronologisk herfra.

Kvothe er en spennende karakter å lese om. Han har sett og gjort alt som tenkes kan, og andre karakerer i boken forteller historier om denne legendariske karakteren og alle hans heltmodige eventyr. Det er derimot ikke slik han ser på seg selv, han prøver å forklare alt med logikk og at alt han har blitt flink i har han øvd på. Derimot fremstår han som mye smartere og flinkere enn alle andre i fortellingene.

Verdenen blir introdusert til oss etter hvert som historien blir fortalt. Deler av hvordan uker og måneder er delt opp, til innblikk i religioner. Forskjellen på byer og landsbybeboere og deres syn på verden. Det er greit å henge med, og han bygger opp en forståelse for det som kan bli sett på som magi etter hvert som Kvothe selv lærer mer om det. Dette var noe jeg likte veldig godt med boken.

Så endelig var det min tur til å lese og anmelde en bok jeg har fått anbefalt av alt fra venner til folk som jobber i bokbutikker. Jeg syns det var en gøy bok, men den ble litt for lang for meg til tider. Jeg hadde noen måneder pause midt i lesingen min. Det føltes ut som om hvert kapittel startet med et stort problem, som ble løst i slutten av hvert kapittel. Jeg syns dette ble litt for lettvint til tider, og følte at hovedkarakteren burde møte litt større utfordringer som ikke alltid kunne løses med en god dose flaks og litt lure løsninger. Så min helhetlige vurdering var at det var en noe oppskrytt bok, men den var verdt å ha lest.

4 / 5

1 kommentar:

  1. Fin omtale, og jeg likte godt å lese denne boken. Tror ikke tredje bok i serien har blitt publisert enda, men jeg kommer nok til å lese hele serien :)
    - Siri

    SvarSlett