09.12.2016

The Well of Ascension av Brandon Sanderson

Forfatter: Brandon Sanderson 
Serie: Mistborn, bok 2 
Utgitt: 10. desember 2009 
Forlag: Gollancz 
Språk: Engelsk 
Medium: Paperback

Nå begynner det å bli en stund siden jeg leste denne (sommeren 2016) men her kommer anmeldelsen min! Dette er forresten andre bok i en serie, jeg har også anmeldt bok en The Final Empire, så denne anmeldensen inneholder avsløringer!

Forrige bok startet med at asken har falt i tusen år, og Skaa har levd forferdelige liv som slaver. I disse tusen årene har Lord Ruler styrt med tvungen makt, frykt og guddommelige krefter. Hvert eneste forsøk på å styrte han har gått galt. Helt til en gruppe med Allomancers, ledet av Kelsier, gjør det umulige.

Boken fortsetter der forrige avsluttet. I en verden hvor Vin drepte Lord Ruler, rikmanssønnen Elden er blitt utnevnt til diplomatisk leder og Kelsier er død. Boken tar for seg politikken rundt det som skjer med byen. Og stiller spørsmål med hvem Lord Ruler virkelig var, og hvorfor han advarte Vin før hun drepte han.

Karakterene og verdenen var igjen noe som imponerte meg i denne boken. Vin utvikler seg stadig, og det gjør også de andre karakterene. Elden blir kastet inn i en rolle som leder, og må utvikle seg for å klare å håndtere denne rollen. Sazed begynner å stille spørsmål ved hva som er det viktigste for han, er det å holde på informasjon det eneste han er ment for. Verdenen utfoldet seg også bit for bit. Vi får møte nye allomancers, og det skjer mystiske ting i tåken..

Et element som gjorde at jeg syns boken ble noe tung å lese var all politikken. Det var veldig mye diskusjoner om hvem som skulle styre, hvordan ting skulle gjøres og drøfting rundt dette. Forskjeller mellom de som tidligere var underklassen og overklassen, om religioner da de fleste tidligere hadde se på Lord Ruler som en gud, og mer. Dette var litt interessant å lese om, men det ble litt for mye til tider og jeg måtte titt og ofte legge fra meg boken og ta en pause.

Jeg syns Vin og Sazeds synspunkt var de gøyeste å lese fra da det var her det skjedde mest action. Siste halvdel av boken derimot tok seg veldig opp for min del, og gjorde at jeg endte opp med å like boken godt. Sanderson har også kastet inn en god del nye plot twist også i denne boken. Så tross i noen tyngre deler, var det gøy med et innblikk i gamle og nye karakterers liv. Det at det magiske systemet fortsetter å utvikle seg etter hvert som Vin lærer mer var også veldig gøy. Kan anbefales!


4 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar