04.09.2015

A Monster Calls av Patrick Ness

Forfatter: Patrick Ness, Jim Kay (Illus.), Siobhan Dowd
Utgitt: 27. sept 2011
Forlag: Walker Books
Språk: Engelsk
Medium: Paperback

The monster showed up after midnight. As they do.
But it isn't the monster Conor's been expecting. He's been expecting the one from his nightmare, the one he's had nearly every night since his mother started her treatments, the one with the darkness and the wind and the screaming...
This monster is something different, though. Something ancient, something wild. And it wants the most dangerous thing of all from Conor.
It wants the truth.

Boken handler altså om Conor som har en kreftsyk mor. Drømmene hans blir hjemsøkt av et monster som kommer i form av treet i bakgården deres. Det vil at Conor skal være redddet, men Conor har sett skumlere og mørkere monstre enn treet. Det ønsker også å fortelle gutten historier og i gjengjeld vil det at han skal fortelle det hans hemmelighet.

Boken tar altså for seg hvordan et barn har det i en situasjon der hans verge er syk og ikke lenger kan ta vare på han. Det tar for seg kompliserte familieforhold, vennskap og følelsen av å være helt alene. Versjonen av boken jeg har er også illustrert med nydelige tegninger som hjelper å sette stemningen. Greiner som strekker seg som deg, skygger av karakterer, og mye mer alt i svart, grått og hvitt.

Jeg vil ikke røpe for mye, men boken er ekstremt sterk og jeg satt igjen med utallige følelser etter hvert som jeg kom lenger og lenger i boken. Ingenting blir pyntet på. Ensomheten, fortrenging av sannheten og egoisme. Alt som kommer til å få tårene til å trille mens du leser denne fantastiske boken.

Den anbefales på det sterkeste!

7 kommentarer:

 1. Jeg elsket A Monster Calls! Så gøy å høre at du også likte den. Det er en fantastisk bok, som tar for seg mange viktige temaer. Patrick Ness er en utrolig dyktig forfatter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy, ja den er virkelig fantastisk! Følte nesten flere burde lese den bare for å få med seg temaet!

   Slett
 2. ahhh, denne boken har jeg hørt såå mye om :D Har The Chaos Walking trilogy i bokhylla mi, så kommer nok først til å lese den serien før jeg prøver meg på denne boken :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Har veldig lyst til å lese mer fra Patrick Ness nå! Så si ifra hvordan du liker serien!

   Slett
 3. Så glad du likte boka! Patrick Ness er virkelig en dyktig forfatter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har lyst til å lese enda mer fra han nå. Takk for anbefalingen du gav meg tidligere i år, angrer ikke på at jeg plukket opp denne boka.

   Slett
 4. Så glad du likte boka! Patrick Ness er virkelig en dyktig forfatter.

  SvarSlett