27.05.2015

The Raven Boys av Maggie Stiefvater

Forfatter: Maggie Stiefvater
Utgitt: 18. september 2012
Forlag: Scholastic Press 
Språk: Engelsk 
Medium: Heftet 
Kjøp fra BookDepository

I april leste jeg The Raven Boys og forelsket meg i serien. Siden jeg leste alle tre bøkene som er kommet ut rett etter hverandre og jeg husker ikke helt hva som skjedde i hver, kommer jeg ikke til å skrive så mye om handlingen. Jeg kommer derimot til å skrive mer om karakterene og hvordan boken er skrevet.

Boken starter med at Blue som aldri har sett ett spøkelse før, ser ett. Hun ser det på den dagen en kan få øye på spøkelse hvem som kommer til å dø i løpet av det neste året. Og hun ser ikke hvem som helst. Hun ser en av 'The Raven Boys.' Som sier hans navn er Gansey.

Blue er usikker på hva dette betyr, hvem han er og hvordan han kan komme til å dø. Etter hvert støtter hun derimot på Gansey og kameratene hans som oppsøker hennes synske mor. Hun får også tak i 'dagboken' hans ved et uhell som er fylt med notater om en legendarisk konge ved navn Glendover. Etter hvert lærer hun at Gansey har jaktet på siden kongen siden han var en liten gutt, og at kameratene hans hjelper han.

The Raven boys følger fire hovedkarakterer. Blue som er vokst opp blant synske, moren er synsk, veninnene til moren osm også bor med dem og resten av slekten. Men Blue er derimot ikke synsk. Den eneste overnaturlige kraften hun har er at hun har evnen til å gjøre andres krefter sterkere.

Blue er beskrevet og fremstår som en liten (i den forstand at hun er lav) jente med sterke meninger. Hun sier i fra om hva hun mener. Hun bryr seg ikke så mye om hvordan hun ser ut, jo mer hun skiller seg ut dess bedre. Hun er også veldig skeptisk av natur som gjør at jeg liker henne veldig godt. Hun stoler ikke på noen før de viser at de fortjener det.

De andre karakterene er Gansey, Ronan og Adam. De går alle på byens privatskole for gutter. Guttene som går der er kjent som 'The Raven Boys'. De har vært bestevenner siden hver av de begynte på skolen og sammen leter de etter en stor hemmelighet. De leter etter en walisisk konge som det finnes myter om at er begravd ikke langt unna der de bor.

Gansey er gjengens leder, han er en ekstremt karismatisk karakter. Alle ser opp til han, og han har som de sier på engelsk 'a way with words.' Ronan er gjengens rebell. Han er vågal, og tenker ikke alltid før han gjør ting. Man lærer en del om familien og fortiden hans som forklarer en del av oppførselen. Adam er ikke rik men har kommet seg inn på skolen ved stipend og ved å holde flere jobber. Han er veldig redd for det meste men støtter vennene sine og følger dem i det de gjør. I tillegg bor de med en fjerde kamerat Noah Czerny som også er med på letingen men for det meste holder seg i bakgrunnen.

Boken er også skrevet på en magisk måte. Jeg klarer ikke helt å beskrive det men om du har lest noe av Maggie Stiefvater før vet du hva jeg mener, og om du ikke har det så burde du gjøre det. Setningsoppbyggingen og sammensetningen av dem gjør det hele til en fryd å lese. Et eksempel er “My words are unerring tools of destruction, and I’ve come unequipped with the ability to disarm them.” som blir sagt av Gansey på et punkt i boken. Dette er en annen ting Stiefvater er fantastisk flink til, å skrive morsomme dialoger.

Jeg anbefaler denne boken og resten av serien til de som har lyst til å lese noe gøy, satt i vår egen tid men med magiske elementer. Den er ekstremt spennende, og jeg absolutt elsker karakterene og måten boken er skrevet på. Den handler ikke om kjærlighet men om familie, vennskap og eventyr!


5 / 5

4 kommentarer:

 1. Har mye bra om The Raven Boys, men har ikke skjønt før nå hva boka handler om. Virker kjempespennende! Kan godt hende jeg skjekker den ut etter hvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy, håper du får lest den og liker den :)

   Slett
 2. Har mye bra om The Raven Boys, men har ikke skjønt før nå hva boka handler om. Virker kjempespennende! Kan godt hende jeg skjekker den ut etter hvert.

  SvarSlett
 3. Superduper omtale, og jeg skal bestille de to første bøkene på biblioteket :D
  - Siri

  SvarSlett