16.02.2015

How To Be Parisian: Wherever You Are anmeldelse

Forfatter: Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret, Sophie Mas
Først utgitt: 1. januar 2014
Forlag: Ebury Press
Språk: Engelsk
Medium: Heftet
Kjøp fra BookDepository

"How to Be a Parisian brilliantly deconstructs the French woman's views on culture, fashion and attitude. Unlike other books on French style, this illustrated handbook is full of wit and self-deprecating humour. Authors - Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret and Sophie Mas - are bohemian free-thinkers and iconoclasts, and they are not afraid to cut through some of the myths. They say what you don't expect to hear, just the way you want to hear it. They are not against smoking in bed, and all for art, politics and culture, making everything look easy, and going against the grain."

Jeg har sett denne boken rundt omkring på nettet og bestemte meg for å bestille den. Jeg viste ikke hva jeg skulle forvente da jeg endelig fikk den i posten en uke senere. Gledelig overasket ble jeg derimot, og endte opp med å lese hele på noen få timer. Jeg var litt redd for at boken kom til å være en samling med "to do lists" og forfattere som prøvde å presse på deg deres livsstil, men slik var den ikke. Det fantes tips og triks, og de anbefalte mange ting men jeg satt aldri med følelsen av at forfatteren prøvde å tvinge meg til å tro en spesiell ting eller leve på en spesiell måte. Boken var heller full i som sagt mange tips, triks samt oppskrifter, drikkeleker, book anbefalinger, en liten ordbok og tilogmed noen fancy adresser i Paris. (Som jeg tenker å sjekke ut når jeg skal dit i sommer)

Jeg likte oppdelingen av boken veldig godt. Det var noen få sider om hvert tema, og de holdt det kort og hadde delt det inn i oversiktlige kapittel. Ved at de holdt det så kort gjorde det lett å lese over og du kunne selv bestemme hva du syns om dette og hoppe over det om det ikke falt i smak. Du fikk rett og slett et innblikk i forfatterens liv, i stede for en oppfordring om å endre ditt eget liv. Eksempler på disse 1-2 sidige temaene er: "Parisian Snobbism", "Less is More", "Save Your Skin", "yes. but no, but yes."

Det jeg satt igjen med fra boka, utenom en underholdende leseerfaring var at jeg elsker ideen om å ha en statement piece i garderoben. Et plagg som du bruker på den rette måten, og som folk kommer til å forbinde med deg. Hvem kunne ikke ønsket seg det? Et par andre motetips kan også komme godt med, og jeg elsker "less is more" 'stilen'. De skrev også bra om det å ikke gjemme dine 'imprefections' (ufullkommenheter) og ikke prøve å være perfekt. Ta vare på huden din og ikke vær redd for å se ut som om du er den alderen du er. Og en av mine personlige favoritter: omfavne det å være kvinne. Du er verdt like mye som alle andre, og har like mye makt når det kommer til forhold og livet.

Det var også mange fine quotes, to av mine favoritter var disse:
"take time to take time, because no one will o it for you," side 126.

"Mantra: My demand as a woman is that my difference be taken into account and that I not be forced to adopt the male model," side 117.

4 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar