05.09.2014

Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins

Forfatter: Stephanie Perkins
Utgitt: 14. august 2014
Forlag: Dutton
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Dette er tredje og siste bok i serien "Anna and the French Kiss". Serien er tre ulike contemporary historier som har en sammenheng ved at de ulike hovedpersonenes liv på en eller annen måte er knyttet.

Isla and the Happily ever after handler om Isla som går på internatskole i Paris. Hun har i årevis vært forelsket i klassekameraten Josh. Siste året i Paris blir disse to endelig kjent og Islas drømmer går i oppfyllelse. Men alt er ikke en dans på roser og forholdet til Josh og Isla blir gang på gang testet. Klarer de å holde sammen selv om det føles ut som om verden jobber i mot dem?

Isla har bare venn, en person hun har vokst opp med og alltid har gjort alt sammen med. Hun bruker det meste av fritiden sin på lekser og har vært forelsket i Josh siden de startet på samme skole. Men så begynner alt begynner å forandre seg for Isla når hun nå får seg kjæreste. Hun glemmer ting som tidsprioriteringer, det å sette av tid til vennen sin og hun havner også i trøbbel for første gang. Menneskene rundt henne mener at Josh har en negativ påvirkning på henne, men hun kjemper imot. Isla har også ganske lave meninger om seg selv, noe som hun kjemper med igjennom boken.

Handlingen tar sted i Paris, Barcelona og New York. Byen som aldri sover, "The City of Lights" og byen som er kjent for Antoni Gaudís arkitektur. Paris er som dere kanskje vet et sted jeg holder veldig nært til hjertet og jeg elsker alt som har handling her. Perkins har fantastiske beskrivelser av byen og jeg føler at jeg er der og kan se stedene når jeg leser om dem i boken. Det samme gjelder for Barcelona. New York er også beskrevet på en fantastisk måte som får det hele til å føles som et eventyr. Óg med locations som søte restauranter og The Metropolitan er det vanskelig å ikke drømme om en tur til the Big Apple.

Vi får også et innblikk i livene til hovedkarakterene i de andre bøkene i serien. Både Josh sin gamle vennegjeng og Lola og Cricket. Jeg skal ikke røpe for mye; men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke klarte å slutte å smile fra øre til øre da jeg leste ene scenen som omhandler Anna og Etienne St Clair, som er noen av mine favoritt fiktive karakterer.

Alt i alt var dette en super bok, som fikk meg til å smile men også felle noen tårer. Isla var en karakter som var lett å relatere seg til. Blant annet ved at hun var usikker på seg selv, og ikke viste hva hun ville gjøre senere i livet. Dette var akkurat slik jeg følte det på denne tiden i fjor. Josh er også en super sjarmerende karakter, med sine kunstneriske talenter og vel beskrevne smilehull. Historien kunne kanskje ikke måle seg med den aller første boken i serien, men jeg likte denne også veldig godt.

4 . 5 / 5

2 kommentarer:

  1. Veldig god anmeldelse nok en gang, og jeg ble så glad for at du likte den! Har hørt litt delte meninger om denne på booktoube, så var litt bekymret for at du ikke kom til å like den. Men det gjorde du heldigvis, så da skal jeg bestille den/ønske meg sikkert til jul når den kommer i paperback. Har så langt kun funnet den som innbundet, og den må matche resten av bøkene i serien som er i paperback. Haha, litt snål sånn sett :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hihi, hadde jeg hat den i bokform så skulle du fått lånt den. Men her er den faktisk kommet i paperbck ser det ut til: http://www.bookdepository.com/Isla-Happily-Ever-After-Stephanie-Perkins/9781409581130 . Vurderer å kjøpe meg hele serien i matchende sett/ ønske meg det til jul eller bursdag :-)

      Slett