10.04.2014

Tema Torsdag: Franske Filmer

Tema Torsdag er en spalte jeg prøver å poste hver uke, der jeg tar for meg ulike bokrelaterte tema. Denne ukens tema er franske filmer. Dette er hovedsakelig en bokblogg, men av og til liker jeg å også nevne filmer, de er jo dramatiserte historier. Siden jeg skal til Paris på språkkurs om under 20 dager synes jeg det kunne vært gøy å få se noen franske filmer før jeg reiste.

Jeg har ikke sett mange franske filmer i mitt liv. I fransk timene på skolen foretrakk læreren å vise oss taxi-filmene, engelske filmer med fransk tekst og en uendelig tegnefilm om tre nynnende gamle damer. Dermed har jeg gitt meg selv oppgaven i å finne franske filmer. Jeg har blant annet funnet frem filmer som har vunnet  César, en fransk filmpris. Under finner du listen over filmer jeg har sett på egenhånd eller kunne tenke meg å se.


De urørlige (Les Intouchables)
Filmen er regissert av Olivier Nakache og Eric Toledano. Jeg har sett siste halvdel av denne filmen på tv og falt virkelig for den. Jeg håper å få sett hele en gang.
LOL Laughing Out Loud
Regissert av Lisa Azuelos og den orginale, franske versjonen som Miley Cyrus filmen fra 2012 er basert på. Jeg har bare sett Miley Cyrus versjonen og syntes den var interessant. For noen dager siden fikk jeg lyst til å se den på nytt men så bestemte jeg meg for heller prøve å få tak i denne versjonen.9 Mois Ferme
Filmen er regissert av Albert Dupontel, og ser ut som en interessant, kreativ og morsom komedie som jeg fikk lyst til å se etter å ha sett traileren.Les Garçons et Guillaume, à table!
Regissert av Guillaume Gallienne vant denne filmen flest priser i årets César Awards. "How to become a man when your mother and your closed circle have simply decided it will be another way ?" står det i deskripsjonen under traileren på youtube. Traileren er verdt å se.Har du sett noen bra franske filmer du har lyst til å dele med meg?
Hvilke land er filmene du vanligvis pleier å se ifra?

9 kommentarer:

 1. Av disse har jeg bare sett De urørlige, har den på DVD. En av mine favoritt filmer, den er så veldig fin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det jeg så av filmen falt jeg virkelig for. En super film som jeg også tror at kommer til å bli en av mine favoritter!

   Slett
 2. De urørlige er blant mine favorittfilmer. Den har jo alt, og jeg blir virkelig rørt av å se denne filmen. I tillegg er den jo basert på en ekte historie, weehu..

  Fransklæreren vår var utrolig flink til å fine gode filmer. Bare så synd jeg ikke klarer å huske noen nå... Kan hende en av dem het Parkour(den var utrolig spennende) og Joeyeux noel( god jul på fransk, tror jeg skrev det feil- Sistnevnte er ikke kun fransk, men det handler om første verdenskrig og derfor er det både engelskmenn, tyskere og franskmenn med i filmen.)

  En film jeg så utenom fransktimene er Coco Chanel- Ahh, den er jo fenomenal!

  PS- Jeg likte dagens tema svært godt :D Fikk meg til å savne fransken fra videregående!

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror også De Urørlige kommer til å havne blant mine favoritter, den var så annerledes men inspirerende og gøy å se.

   Så heldig du var da! Historielæereren vår viste oss faktisk "Joyeux noël" i en historie time, haha. Jeg tenkte ikke på Coco Chanel filmen, åh den har jeg lyst til å se. Har sett den om Edith Piaf, det var en av de få bra filmene vår fransklærer viste oss. Jeg kjøpte den faktisk for noen år siden og har den på DVD, haha.

   Takk for at du likte tema, jeg kjenner at jeg ser etter ting jeg kan linke til frankrike over alt : filmer, bøker, fakta, ord og steder. Bare to uker til jeg reiser og jeg gleder meg kjempe mye. Skulle nesten ønske jeg tok fransk på videregående i stedet for å ta "Spansk 2" som var alt for lettvint for meg, siden jeg er halvt spansk. Haha

   Slett
  2. SV- Ja, fransken på videregående var fenomenal for min del på grunn av den fantastiske læreren min! Wow, du er heldig som har flere nasjoner i deg! Skulle ønske jeg også hadde forbindelser til et annet land. Familien min har bodd i samme bygda i flere generasjoner ut i fra gamle brev, dokumenter osv som bestefar har samlet fra tidligere generasjoner. :)

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Har du sett Den Fantastiske Amelie fra Montmarte? Den er utrolig søt, og en av mine favorittfilmer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har bare fått sett halve, men liker den så langt!

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett