31.01.2014

Throne of Glass av Sarah J. Maas

Forfatter: Sarah J. Maas
Utgitt: 7. august 2012
Forlag: Bloomsbury
Språk: Engelsk
Medium: Heftet
Kjøp fra BookDepository

Fra arbeidsleiren og fengselet, Endovier, de kastet henne i blir Celaena Sardothien oppsøkt av kronprins Dorian Havilliard og kapteinen for garden, chaol Westfall. De tilbyr henne frihet i bytte mot hat hun vinner en konkurranse, mot tyver, mordere og soldater, om å bli kongens private snikmorder (assassin.)

I mellom lange treningsøkter med kaptein Westfall og elemineringstester begynner Celaenas motstandere å dukke opp voldelig drept. På hvert av åstedene finner de merkelige symboler. Når Celaena blir oppsøkt og oppfordret av ånden til landets første dronning, Elena, til å undersøke hva som foregår og å vinne hele konkurransen blir Celaena dradd dypere inn i hele mysteriet.

Celaena Sarditgueb er en interessant karakter. Landets mest beryktede snikmorder (assassin) i en alder av 18, blitt lurt og fanget av noen hun trodde hun kunne stile på, kastet i fengsel av kongen for så å bli brakt tilbake av hans sønn for å bli tilbudt å jobbe for ham. Selv om hun er badass har hun også mange mørke hemmeligheter og en mer sårbar side. Hun er sarkastisk, kalkulert og dødelig. Alt dette er med på å gjøre henne en interessant karakter å lese om.

De andre karakterene falt også godt i smak hos med. Du følte du ble godt kjent med hver og en av dem, uavhengig av hvor godt du likte dem. Forfatteren fikk godt frem personlighetene og de ulike trekkene ved hver og en av karakterene. Chaol, kapteinen for garden, var tilbaketrukket og viste lite følelser, men var enormt lojal og gjorde alt for de han brydde seg om. Dorian, kronprinsen, til å være prins og sønn av en forferdelig konge hadde han et stort hjerte, mye medfølelse og håp om rettferdighet i vereden. De andre karkaterene var også veldig dynamiske og jeg var fascinert av prinsesse Nehima og Kaltain Rompiers karakterer. (Mange sterke kvinner, whoop whoop!)

Historien var veldig fengslende og selv om man ikke hadde lest de 5 novellene som leder opp til boka så var det lett å henge med. (Selv om det fristet å lese dem for å få med seg mer om hva som hadde skjedd tidligere.) Verdenen var interessant og det var lett å henge med. Konseptet med en nådeløs konge som ville erobre og styre over alle landene var også bra gjennomført. Elementene som inkluderte magi var også spennende, og det var lett å henge med. Ofte blir det brukt for mye magi kombinert med rotete forklaringer, men det var ikke tilfellet her.

Så fem stjerner fra meg til en fengende fantasy bok med alt fra arbeidsleierer og politikk til død og kjærlighet. Jeg gleder meg til å lese videre om Celaena, Chaol og Dorian. Samt å få lest novellene og å lære enda mer om verdenen og fortiden til hovedkarakteren.

5 / 5

6 kommentarer:

 1. Super og innholdsrik omtale! Booktoubers har rost denne boken opp til skyene, så har fristet å lese den selvfølgelig.

  Har tittet raskt gjennom bloggen din- og en ting kan jeg si- JEG EEELSKER BOKSMAKEN DIN! Morsomt å endelig finne en norsk bokblogger som har en så lik boksmak som meg! Må alltid bruke youtube for å finne bøker som er innenfor min smak, så tusen takk for at bloggen din finnes :)!

  - Du har herved en ny fast leser ;) !

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååe, tusen takk <3 Så bilde av bøkene du hadde kjøpt deg og kunne ikke la være å kommentere. Er ikke ofte man finner andre norske bloggere som leser akkurat det samme nei. Elsker å se på booktubers ja, fordi når du finner de som leser det samme som deg er det så ekstra gøy. Du får så ofte tips til hva du kan lese selv, og se hva folk syns om bøker du alt har lest.

   Slett
 2. Vad roligt att du tyckte om den! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja likte den veldig veldig godt!

   Slett
 3. Hørtes interessant ut, ja! Du bør lese The fault in our stars av John Green hvis du ikke har lest den! Vet at det ikke alltid frister med enkeltbøker uten serie som tar så fort slutt, men den er virkelig verdt det! Kjøpte den i fjor på london-tur, og det er en av favorittbøkene mine;) PS: Skjekk ut booktuberen PolandbananasBOOKS hvis du ikke allerede har sett den:P

  SvarSlett
  Svar
  1. Har faktisk lest den og elseket den. Ble kjempeglad når jeg så filmtraileren for noen dager siden. Ja, noen ganger vil man bare ha en serie som aldri ender men enkeltbøker er veldig koselig fra tid til annen, og den er det perfekte eksempelet på det.
   Har sett litt på Christine tidligere, hun leser kampe mange bra bøker! OGså flipper hun håret sitt rundt hele tiden, haha.

   Slett