17.07.2013

Apollyon av Jennifer L. Armentrout

Forfatter: Jennifer L. Armentrout
Utgitt: 4. april 2013
Forlag: Spencer Hill Press
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Dette er fjerde bok i Covenant serien som følger Alex. Hun er en halvblods i et samfunn som består av avsamninger fra de greske gudene. Samfunnet er delt inn i tre, du har fullblodsene som er ledere også har du halvblodsene som enten er beskyttere eller tjenere. Om de gjør noe fullblodsene ikke gjør blir de altså gitt en eliksir som gjør dem om til hjernedøde tjenere. I første bok blir Alex ført tilbake til skolen moren fjernet henne fra. For å klare å komme inn igjen i skolegangen, som består av opptrening til å bli beskyttere av fullblodsene.

Det blir avsløringer fra de tidligere bøkene i denne omtalen. Apollyon starter der forrige bok avsluttet. Alex og Seth blir knyttet av et sterkt mentalt bånd som Alex klarer å bryte seg løs fra. Etter å ha brutt løs prøver hun å hjelpe Apollo og resten av vennene hennes å finne en måte å få overvunnet Seth. Seth har derimot samlet seg opp en stor hær, og Alex har ingen ide om hva hun kan gjøre for å beseire han. Så sammen med Aiden setter hun av sted til underverdenen for å finne en løsning på problemet.

Alex vokser mer og mer opp igjennom serien. Hun er ikke lenger like impulsiv og slår til det første og det beste hun finner når hun blir hissig. Hun klarer å tenke før hun handler og bite i seg typiske Alex kommentarer. Hun er derimot fortsatt badass og handler fortsatt impulsivt til tider. Vi lærer også mer om Aiden og hans ulike sider. For eksempel møter vi både hans spøkefulle og sårbare sider, noe som bare får deg til å like han mer!

Handlingen er spennende. Den er tredelt der Alex først bryter ut av båndet til Seth. Andre delen består av turen til underverdenen, her møter vi på flere mytiske vesener! Tredje delen går ut på hva de bestemmer seg med å gjøre med informasjonen Alex kommer tilbake med. Her skjer det også en del forflytting men handlingen holder seg fremdeles spennendes.

Alt i alt like jeg denne boka veldig godt. Serien startet som en kopi av Vampire Academy, men har nå beveget seg i en helt annen retning. Noen elementer ligner fortsatt men det kan jeg leve med. Boka var underholdenes omtrent fra start til slutt. Man lærte mer om the Apollyon, om gudene og om mytiske vesner. Endelig skal forfatteren få lov til å si at serien er basert på gresk mytologi! Slutten var igjen ekstremt åpen og spennendes. Og hva kommer til å skje videre får jeg ikke vite før i november.

4 / 5

2 kommentarer:

  1. Denne serien høres spennende ut, så jeg fører den på lista mi og ser om jeg får prøvd meg på den en dag ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Anbefaler den virkelig! Kjempe koselig, og liker alle karakterene veldig godt!

      Slett