02.01.2013

Best of 2012

Godt nyttår! Før jeg legger 2012 bak meg så tenkte jeg jeg kunne se tilbake på noen av favorittene mine fra året som var. Jeg har hentet inspirasjon fra Katie's Book Blog og hennes "Bloggers' Best of 2012".

Beste debut: Scarlet av A.C. Gaughan
Jeg leste denne boken da den kom ut i februar og forelsket meg øyeblikkelig. Hovedkarakteren, Scarlet, var 'kick-ass' og viste at du trengte ikke være gutt for å være modig og tøff. Det at den er satt i fortiden, og at Scarlet er en del av Robin Hood sin gjeng stoppet heller ikke boka fra å være bra. Scarlet og vennene har et tett forhold, de prøver å gi til de fattige som blir behandlet urettferdig. Boken lever opp til 'kick-ass heltinne' kategorien, er en bra Robin Hood gjenfortelling. Boken er etter min mening rett og slett fantastisk skrevet.

Beste start på en series: The Immortal Rules av Julie Kagawa
Julie skriver fantastiske serier, så viss du ikke har lest Iron Fey enda, så anbefaler jeg den serien! Karakterene i The Immortal Rules er interessante, og selv om halve boka går med på å bli kjent med verdenen og de nye karakterene så gjorde det ikke noe fordi de var så bra skrevet. Allie er er menneske og en gaterotte, og i et desperat forsøk på å samle inn mat drar hun og gjengen hennes utenfor tryggheten av muren som omringer vampyr-byen der de bor. Hun klarer derimot å bli angrepet av 'Rabids' zombie lignende skapninger. Heldigvis for henne får en Vampyr øye på henne og tilbyr henne enten å dø helt eller å dø og bli en Vampyr. Selv om Allie hater vampyrene og måten de behandler menneksene på (som vandrende "blodivere") så velger hun livet fremfor å dø fullstending. Hun får opptrening i å være en vampyr før hun legger ut på en reise utenfor muren. Her møter hun en gruppen hjemløse mennesker som leter 'Eden' (paradis). Handligen er bra, og jeg gleder meg fra å se mer fra de ulike karakterene, det ble litt lite handling i denne første boka, så jeg gleder meg til det blir utdypet og vi får høre mer fra Allie!

Beste "standalone": The Fault in Our Stars av John Green.
Jeg lo, jeg gråt, jeg lo, hjertet mit svulmet og stoppet og forsatte og det var en ond sirkel av håp og følelser. Jeg har ikke klart å skrive om denne boken enda fordi den er så omfattende. Den tar for seg ting som sykdom, liv og død, forhold mellom mennesker, hver enkelt persons teori om livet, mennesker, død og verden generelt. Hver karakter er så kompleks at du føler du kjenner dem. Hazel har sykdom på heltid som hun liker å si, men hun lever med den. Moren hennes tvinger henne derimot til å gå på en gruppe for deprimerte, her møter hun Augustus Waters. De blir fort gode venner og legger ut på eventyr og skaper mange fine minner sammen. gode og vonde. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si. Den er fantastisk, umulig å beskrive ordentlig og ja, anbefales høyt!

Beste "uventede favoritt" 1: Sweet Evil av Wendy Higgins
Ok, så boka var kanskje litt klisje, men den traff meg midt i hjerte. Jente, del engel, del 'demon' oppdager at hun er ikke den eneste som kan se andres følelser og har forsterkede sanser. Hun møter en gruppe som henne, bare forskjellige. Disse er bare halvt menneske og halvt 'demon', fedrene deres er Lusifers personlige 'demons'. De representerer de ulike syndene og barna deres sine oppdrag er å videreføre syndene til vanlige mennesker. Å videreføre syndene går i mot Anna sin engle side, men hun må gjøre det for å unngå å bli drept. Hun forelsker seg også i en av de andre 'demon' ungdommene, og et de-kan-ikke-få-hverandre forhold oppstår. Jaja, det gikk fint for Rose og Dimitri (Vampire Academy) og Bella og Edward (Twilight, lol) så jeg krysser fingrene for disse søte karakterene.

Beste "uventede favoritt" 2: Pure og Diety av Jennifer L. Armentrout
Jeg elsket og hatet den første boka hennes på samme tid. Jeg følte det var en rip-off av Vampire Academy, men samtidig var boken bra skrevet og karakterene fantastiske. Så jeg forsatte og lese og ble ikke skuffet. Både bok to og tre i denne serien inneholder nye grener innenfor handlingen, og jeg dør etter å få lest mer. I stede for å omhandle vampyrer, handler disse bøkene om etterkommerne til de greske Gudene. I disse to bøkene begynner den siden av serien som er inspirert av gresk mytologi å skinne ordentilg igjennom. Neste bok kommer dessverre ikke ut før i April, som er alt for lenge til!


"Best all around": Masque of the Red Death av Bethany Griffin
Denne boken var bare ubeskrivelig bra, den hadde en helt egen, mystisk og mørk stemning over seg. Verdenen der handlingen foregår er i ruiner, alt ser trist ut og ingen har noe store håp for fremtiden. Dette hindrer derimot ikke noen i å kjempe om makten. En pest har tatt over byen, og bare de rike har råd til masker som filtrerer luften. Maskene gjør derimot ikke at du er trygg fra å bli syk.  Araby blir dradd ut av en verden som består av fest, alkohol og dop, og kastet inn i en verden av politikk, nye vennskap og nederlag. Jeg viste aldri hva som kom til å skje på neste side. Jeg bladde meg gjennom i spenning og ble aldri skuffet. Det skjedde noe nytt, underlig og forferdelig på hver side. Selv om boken var veldig mørk var den også perfekt i seg selv. Har absolutt ingen forventninger til oppfølgeren, og absolutt ingen idé i om hva som kommer til å skje videre.

Et par andre bøker jeg elsker og bare må nevne her er, og tre ord om dem: 
Anna and the French Kiss (søt, lett-lest og hjerteknuser)
Insugent (divergent 2, spennende, kick-ass)
The Golden Lily (spennende, hjerteknuser, vampire academy oppfølger og Adrian Ivashkov)
Mark of Athena (gresk mytologi, Percy Jackson og eventyr)
Pandemonium (delirium oppfølger, spenning og dystopia)
Arcadia Awakens (Sicilia, formskifting og mafia)

2 kommentarer:

  1. Great list of books! I loved Masque of the Red Death, Scarlet, Anna and the French Kiss, and Insurgent! I still need to read Sweet Evil and The Immortal Rules. Hopefully I can get to them soon.
    Thanks for stopping by my blog! And Happy New Year to you, too! :-)

    SvarSlett
  2. Det er litt utrolig at jeg ikke har lest mer enn 1 av bøkene på din best of liste for 2012, i og med at vi leser mange bøker i samme sjangre. Det er ikke negativt ment, det betyr bare at jeg fikk mange gode boktips nå. Selv har jeg akkurat oppsummert mine favoritter fra 2012.

    Riktig godt nytt år!

    SvarSlett