15.11.2012

Fra bok til film

Så i det siste har de begynt å filme filmversjoner av flere av bøkene jeg har lest. Jeg har litt mixed feelings når det gjelder dette å lage en bok om til film. Selvfølgelig er det noe man alle drømmer om, å se filmen på lerretet, problemet er bare det at ikke alle blir fornøyd. Valget av skuespillere, scenene de tar med og de de ikke tar med, hvor de filmes, alt dette er med på å avgjøre hvor bra filmen blir. Du har Twilight som jeg virkelig ikke var fornøyd med, også har du The Hunger Games så jeg absolutt elsket som film. I dette innlegget tenke jeg jeg bare vise noen nye trailere som har kommet ut:

Beautiful Creatures
Boka handler om Ethan Wate, en gutt som bor I en liten sørstat bygd der alle vet alt om alle. Når en ny jente, Lena, kommer dit er det forehåndsbestemt at det blir drama. Ethan blir dradd inn i en hel ny verden, og han får se at kanskje ikke alle vet alt om alle i den lille bygden allikevel?
Jeg var ikke den største tilhengeren av boka, der den var tung å lese og til tider følte jeg det var et ork. Traileren ser derimot spennende ut, så tror jeg blir nødt til å se filmen.
Sukespillere: Alice Englert, Alden Ehrenreich, Emmy Rossum, Jeremy Irons og Emma Thompson
Release date Norge: 15. Februar 2013The Host
Selv om ikke stephenie meye sin første bok som ble omgjort til film, Twilight, var noe hit for meg har jeg store forhåninger for denne. The Host handler om en verden hvor ailiens tar over kroppene til mennesker og bare noen få mennesker har klart å slippe unna. Wanda, en alien befinner seg i en kropp der menneskesjelen ikke helt har sluppet taket.
Skuespillere: Saoirse Ronan, Jake Abel og Max Irons
Release date Norge: 5. April 2013The Mortal Instruments: City of Bones
Cassandra Clares fantastiske bokserie, og en av mine favoritter. Det handler om Clary et menneske som kan se personer som ingen andre kan se. Disse personene viser seg å være Shadowhunters, en rase som bekjemper "Underworlders" som vampyrer, varulver, feer og mer. Moren til Clary blir kidnappet og Clary slår seg sammen med Shadowhunterene for å finne ut hva som skjer. Dette er som sagt en av mine favoritter, så forventningene er høye.
Skuespillere: Lily Collins, Robert Sheehan, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers og Jemima West.
Release date USA & Sverige: 23. August 2013Hva er din mening om bøker som er blitt gjort om til filmer? 
Noen favoritter, noen du virkelig ikke likte? 

6 kommentarer:

 1. Gleder meg veldig til Beautiful Creatures og The Host. Tror det blir gode filmer. Har da ikke lest bøkene ennå, men jeg har lest mange fine anmeldelser om dem og har tenkt å lese de før jeg ser noen av disse filmene. Likte da Twilight som film, men jeg leste bøkene lenge før filmene. Så jeg hadde glemt mye av bøkene, så jeg storkoste meg på kino:) Gleder meg da veldig å se Siste filmen snart:) Ha en fin fin kveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også de blir! Trailerene så ihvertfall veldig bra ut. Jeg likte veldig godt Twilight bøkene, så ble dessverre litt skuffet av filmen. Tror dessverre det ødela fenomenet litt for meg. Du får kose deg på kino! :-D

   Slett
 2. Jeg gleder meg til Beautiful Creatures! Traileren ser jo bedre ut enn boken! (Jeg synes boken var helt ok, men ikke noe mer)
  The Host er jeg litt mer usikker på.. Jeg følte ikke det skjedde nok i boken til at det kan bli en bra film men det blir spennende å se :) Skal nok se den på kino uansett :)
  Den filmen jeg ble mest skuffet over var vel the Hunger Games. Det var bare så.. feil. Ha en fin dag videre :)

  SvarSlett
 3. Jeg likte The Host og gleder meg virkelig til filmen. Etter at jeg så The Hunger Games har jeg bestemt meg for å forsøke å ikke mene noe som helst om valget av skuespillere før etter at jeg har sett filmatiseringen. Jeg ble så positivt overrasket

  De to andre bøkene har jeg ikke lest enda(selv om jeg har Mortal Instruments, den første trilogien, her).

  SvarSlett
 4. Heisann!
  Vi har lagt ut link til bloggen din på The Host sin nye, norske facebookside!
  https://www.facebook.com/TheHostNorge

  Vi er spente og gleder oss til filmen kommer på kino! Premieren er 27. mars i Norge. Ekstra tidlig, altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Så ikke denne kommentaren før nå! Så koselig at dere brukte mitt bloggbpost!
   Ha en fin helg!

   Slett