21.10.2022

Høstbøker

Har lyst til å komme med en bokanbefaling av noen av mine nye favorittbøker. Jeg syns disse er perfekt å lese i høstmørket. Siden jeg selv vært på utkikk etter den perfekte høstbok i det siste har lyst til å dele noen av mine favoritter, så kanskje noen finner denne listen og ser noe de vil lese.

The Ex Hex av Erin Sterling

Stikkord:
The ex hex av Erin Sterling
Romanse, Hekser, Gilmore Girls atmosfære

Vivi og Rhys datet på universitetet. Når Rhys forlater byen og slår opp med henne er Vivi hjerteknust og bestemmer seg for å kaste en forbannelse på han. Det kan jo ikke gå gale? Mange år senere er Rhys tilbake i byen, familien hans er grunnleggerne og han er på offisielt oppdrag for å forsterke magien som renner gjennom byen. Bare et problem, magien hans fungerer ikke helt som forventet.

Om du på utkikk etter en bok med magi og en koselig liten småby, så er dette boken for deg. Hele boken ga meg en god og varm følelse på innsiden. 

Jeg oppdaget ved en tilfeldighet at Erin Sterling også skriver bøker som Rachel Hawkins. Hun har skrevet en av mine favoritt ungomdsserier, som jeg ga 5 av 5 stjerner i 2013, nemmelig Hex Hall. Denne serien har akkurat samme atmosfære, men denne og oppfølgeren, The Kiss Curse, passer også for oss litt eldre lesere.

Piranesi av Susanna Clarke

Stikkord: Mystisk, forvirrende, spennende

Piranesi bor i huset. Han kartlegger det, han kjenner de fleste kringer og kroker og vet hvordan han skal overleve. Det er bare et annet menneske i huset, en kalkulerende og mystisk mann.

Jeg tror dette er en bok man får mest ut av om man ikke vet hva man går til. Og det kommer fra noen som alltid må vite hva handligen er før jeg plukker opp en bok. Derfor krevde denne litt av meg for å komme inn i historien. Det var mye informasjon og tall å holde styr på, men etter at jeg kom inn i det var det så verdt det og jeg ble helt oppslukt. Susanna Clarke skaper en magisk fortelling og jeg nøt hvert forvirrende øyeblikk. 

Definitivt en favoritt for meg. Skulle gjerne lest den på nytt, men for første gang, nå i oktober.

Legendborn av Tracy Deonn

Stikkord: YA fantasy, sort magi, riddere

Historien er basert på legenden om Kong Artur og ridderne av det runde bord. I boken følger vi Bree som prøver å komme til bunns i morens død. I den forbindelse blir hun vervet inn i et hemmelig brorskap hvor hun må gjennom en opptaksprosess sammen med mange andre. Bree er den eneste svarte kvinnen som deltar i denne konkurransen.

En spennende gjenfortelling av legenden om Kong Artur. Det er noe jeg kan lite om, men forfatterene har gjort en spennende vri på denne. Vi får sett hele konseptet med hemmelige brorskap, som pleier å tilhøre en hvit elite, gjennom en svart jentes øyner. I tillegg er historien full av ny magi og ikke minst dødelige utfordringer.

Neste bok kommer nå i november, og jeg gleder meg masse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar