12.10.2015

Halloween: Bøker som får meg i stemning

Etter å ha tilbringt hele dagen ved å se på Halloween relaterte youtube videoer ble jeg veldig inspirert til å lage en Halloween inspirert serie. Så jeg kommer til å poste ulike poster relatert til Halloween frem til 31. oktober! Første post kommer til å handle om bøker jeg har lest; og som jeg hvert år har lyst til å lese på nytt for å komme i ordentlig Halloween stemning.

Personlig har jeg egentlig ikke noe spesielt forhold til Halloween, men jeg elsker å kle meg ut så 31. oktober er alltid den perfekte anledning for å få gjort dette. Jeg er også veldig glad i skrekkfilmer og creepy historier. Samt det å lage kostymer, sminke ansikter og bare pynte med merkelige ting i sort og oransje er alltid gøy.


The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black
Boken er satt i en nær fremtid der vampyrene lever åpent blant mennesker i inngjerede områder kaldt "Coldtowns". Om et menneske blir bitt av en vampyr får de symptomer, som blant annet blodtørst og lavere kroppstemperatur, klarer de å holde seg uten blod i 88 dager unnslipper de derimot å bli en vampyr. Etter et uhell blir noen hun kjenner bitt, og de setter sammen turen mot en av disse vampyr byene.
Les min anmeldelse her

The Diviners av Libba Bray
En historisk fortelling som tar sted i 1920-talls New York. Evie O'Niel blir send avgårde til sin merkelige onkel, som jobber som sjef på et museum for skumle ting. New York er ikke et trygt sted å være, og det er spesielt en gjentatt hendelse som griper oppmerksomheten til Evie og Onkelen hennes. Noe som ser ut som seriemord. Samtidig starter hele boken med at en ond ånd, eller noe av det slaget blir sluppet ut av et Ouija brett..
Se min anmeldelse her

Masque of the Red Death av Bethany Griffin
Den handler om en by som er rammet av en dødelig pest, i en steampunk by hvor alt er eid av en Prins som bor i utkanten av byen. Araby har alt mistet broren sin til pesten, og slukker sorgene og frykten sammen med venninnen sin ved hjelp av endeløse fester. Når venninnen forsvinner en kveld oppsøker broren hennes Araby og vil at hun skal hjelpe å ta makten fra den forferdelige prinsen som han mener at har kidnappet søsteren. Historien er også basert på en novelle av Edgard Allan Poe ved samme navn.
Les min anmeldelse her

Hva er dine favoritt creepy bøker? Har du noe forhold til Halloween?

2 kommentarer:

  1. The Diviners er så bra! Jeg har nettopp lest bok to, Lair of Dreams, og jeg elsket den. Har du lest den?

    Har The Coldest Girl in Coldtown i hylla. Gleder meg veldig til å lese den. Har tidligere lest Spiderwick-krønikene av Holly Black, og likte dem kjempegodt.

    SvarSlett
  2. The Diviners er så bra! Jeg har nettopp lest bok to, Lair of Dreams, og jeg elsket den. Har du lest den?

    Har The Coldest Girl in Coldtown i hylla. Gleder meg veldig til å lese den. Har tidligere lest Spiderwick-krønikene av Holly Black, og likte dem kjempegodt.

    SvarSlett