31.10.2013

Tema torsdag: Halloween


Selv om vi i Norge ikke feirer Halloween, så skader det ikke å slå seg ned med en haug med godt og en god bok ved en hver anledning vi får. Dagens tema er Halloween, så jeg vil anbefale noen bøker i regi av denne 'høytiden'. Selv om jeg ikke leser så mange skumle bøker, så elsker jeg bøker med magiske vesner i! Så her er noen anbefalinger fra meg.Hekser og Trollmenn 
Harry Potter serien av JK. Rowling. Her har vi magi, godt mot vondt, og noen skumlere scener enn andre. Harry er en liten gutt som får vite at han er trollmann. Han begynner på Galtvort en skole for hekser og trollmenn, og her møter han Ron og Hermine. Sammen med disse to løser de mysterier og motkjemper den største magiske kjeltringen i deres tid, Voldemort.

Hex Hall serien av Rachel Hawkins. Den handler om Sophie MErcer som blir sendt på en skole for magiske vesner som har misbrukt kreftene sine. På skolen blir elever angrep av noe som suger bloden ut av dem. Vampyr venninnen til Sophie får skylden, og det er opp til Sophie å løse mysteriet.

Dystopisk fremtid
Divergent serien av Veronica Roth. Tris lever i en verden som er delt inn i fem grupper. Når du fyller 16 må du velge en av disse samfunnsgruppene. Hun velger å forlate den hjelpsomme gruppen og joiner den modige. For å få bli med i hennes nye gruppe må hun fullføre mange tester og vise at hun er modig nok.

Dødslekene av Suzanne Collins. Katniss lever i et Amerika som er delt inn i tolv distrikter og en hovedstat. Hvert år blir to barn fra hvert av distriktene valgt ut og sendt inn i en arena der de skal kjempe mot og drepe hverandre til det bare er en vinner. Katniss blir en av de som reiser fra hennes distrikt for å delta i disse brutale 'lekene'.

Klassikere
Frankenstein av Marry Shelly. Hva skjer når mennesket prøver å leke Gud? Vel det gjorde Dr. Frankenstein der han skapte et liv fra døde kroppsdeler. Han ser på det han har skapt er så fryktelig som et monster. Og etter hvert er det det skapningen begynner å oppføre seg som også.

Edgar Allan Poe sine noveller. Mest kjent er vel the Tell Tale Heart. Det handler om en som dreper fordi han er redd for et ondt øye. Men skyldfølelsen plager han og får han til å se syner, samtidig som han prøver å overbevise seg selv om at han ikke er gal.
En annen er the Masque of the Red Death som handler om en prins som låser seg selv og tusen av sine nermeste venner bort i et slott, for å unngå pesten som rammer byen hans. De danser og hygger seg og kler seg opp til ball, men hva skjer om pesten endelig når ut til dem også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar