04.10.2012

Nightshade av Andrea Cremer

Forfatter: Andrea Cremer
Først utgitt: 19. Oktober, 2010
Forlag: Atom
Språk: Engelsk
Format: Heftet
Kjøp fra BookDepository

Boken handler om Calla, en søtten år gammel jente som kan skifte mellom å være menneske og ulv, en Guardian. The Guardians tjener en gruppe med magikere The Keepers. Calla har fått i oppgave som alfa i sin flokk og gifte seg med Ren, en alfa fra en annen flokk. Sammen skal de slå sammen flokkene og jobbe som guardians for The Keepers. Calla har alltid følgt ordrene uten å stille spørsmål, men nå begynner hun å stille spørsmål ved hva The Keepers forventer av henne og måten de styrer på. Også er det mennesket Calla redder fra døden, Shay. Hvem er denne gutten og hvorfor er han så viktig for The Keepers?

Calla er protagonisten og vi leser boka fra hennes perspektiv. Jenta er tøff med en myk side, og etter å ha lest om henne og reaksjonene hennes satt jeg ofte igjen med et smil. Hun er alfa og som gjengens leder er det hun som tar avgjørelsene. Opp trent som Guardian vet hun hvordan hun skal sloss og beskytte dem hun er glad i, men samtidig får vi se en mer usikker side av Calla. Problemstillingene hun står over for, om hvem hun kan stole på er med på å utvikle karakteren gjennom boka.

Jeg digget denne boka. Den eneste boka jeg har lest om varulver tidligere er Linger, og bøkene kan ikke sammenlignes en gang. Linger er en søt bok om personer som ønsker normale liv, en mer indie versjon av en bok, mens dette er et kick-ass eventyr. Calla er tøff, men samtidig har hun en personlighet som kan være lett å relatere til. Flokken hennes, vennene hennes er fantastiske karakterer og jeg forelsket meg i hver og en av de. Karakterene er veldig bra og variert oppbygget. Ren og Shay er også totale motsetninger men to av karakterene som gjør boken interessant. Altså: det beste med boken var karakterene, men den er også utrolig bra skrevet og har et interessant handling.

4 / 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar