21.01.2018

Hysj av Magnhild Winsnes


Tittel: Hysj
Forfatter: Magnhild Winsnes
Forlag: Aschehough
Språk: Norsk

Hysj er en grafisk roman som følger Hanna i en sommerferie hvor hun lærer mer om det å vokse opp. Hanna er mer interessert i å fange dyr og holde pusten under vann, mens venninnen heller vil være med den kule storesøsteren og prate om kropp og gutter.

Hisorien er søt og lettlest og viser hvordan Hanna håndterer det hele. Hun er en barnslig karakter, og som gjør det hun får impulser til å gjøre. Det å være populær og pen er enda ikke blitt en ting hun har startet å bekymre seg for. Dette er fint og forfriskende å lese om. Samtidig er det litt trist å se hvordan barndommen er over for de andre karakterene i historien. Snart vil Hanna også bli som dem.

Tegnestilen og fargevalget på hver side er enkelt, men samtidig nydelig. Det veksles mellom små bobler med tegninger som forteller historien, eller hele sider med store bilder. Det var igjen og igjen en fryd å bla om til neste side.

5 / 5

Noen utkast fra boken:



2 kommentarer:

  1. Dette virket som en veldig søt bok, og takk for en fin omtale. I det siste har jeg lest grafiske romaner sjeldent, men det kan hende jeg kommer til å gi denne en sjanse. Takk for tipset :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Den var veldig søt, lånte den på biblioteket så var lett å få tak i den! :-)

      Slett