20.08.2013

Bout of Books 8.0: Challenges

Re-Title It at Music Plus Books
Since I just finished The Distance Between Us I am going to to re-title and re-design it. I chose to name it Dolls and Love because the store that the main character works in and where she meets this handsome guy is called "Dolls and More." He also questions her about the name early on, so I found it fitting.
Credits: girl, doll, font 1, font 2 (cover of Dolls and Love by me, Elena)


1. Which 5 books are at the top of your TBR pile at this moment?
(Igrnoring the ones I want to read for the Bout of Books 8.0, because I have already posted them)

2. If I gave you a wad of cash and sent you into a bookshop right now, which 5 books would you buy to add to the stack?
(I have some on my kindle but I want them on my IRL shelf)

Book Road Trip at In Wonderland
Paris, France: Anna and The French Kiss/ Die for Me
London, England: Clockwork Angel by Cassandra Clare
Rome, Italy: The Mark of Athena by Rick Riordan
Barcelona, Spain: The Shadow of The Wind by Carlos Ruiz Zafón
Amsterdam, Netherlands: The Fault in Our Stars by John Green
Prague, Czech Republic: Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor
New York, USA: City of Bones by Cassandra Clare
Boulder, Colorado, USA: Rules of Attraction by Simone Elkles
Palm Springs, California, USA: Bloodlines by Richelle Meade
New Orleans, Louisiana, USA: Darkness Becomes Her by Kelly Keaton

Bout of Books 8.0: Progress

Bare en heads up om at bloggen min kommer til å være dedikert til Bout of Books 8.0 poster denne uken.

Day 1
Pages read: 312
Books finished: 1
  • The Distance Between Us by Kasie West

Day 2
Pages read: 65 (The Darkest Minds) + 75 (Skinnet Bedrar)
Books started: The Darkest Minds and Skinnet Bedrar
Books finished: none 

Day 3
Pages read: 78 (Skinnet Bedrar) + 213 (Change of Heart)
Books finished: 2
  • Skinet Berdar (Robyn Hunter Mysteries #6) by Norah McClintock
  • Change of Heart (Robyn Hunter Mysteries #7) by Norah McClintock

Day 4
Pages read: 20 (The Darkest Minds)
Books finished: none

Day 5
Pages read: 100 (The Darkest Minds)
Books finished: none

Day 6
Pages read: 0
Books finished: none
Movies watched:

  • The Mortal Instruments: City of Bones 

Day 7
Pages read:
Books read:

Total (pages): 863
Total (books):

16.08.2013

Novelle: Die For Her av Amy Plum

Forfatter: Amy Plum 
Forlag: HarperTeen 
Språk: Engelsk 
Medium: Kindle

Dette er en novelle som tar for seg handlingen i de to første bøkene i Revenants serien. Den er fortalt fra Jules sitt synspunkt, Vincent sin beste venn. Anmeldelsen inneholder spoilere fra bokserien. (Die For Me og Until I Die)

Jeg valgte å lese denne novellen fordi jeg trodde at det skulle være en søt liten historie om hvordan Jules faller for Kate. Det er gjennom hele bokserien hintet til at han liker henne, men vi fikk ikke vite noe mer enn det. Og siden jeg planlegger å lese tredje bok i serien så bestemte jeg meg for å lese denne novellen først.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble skuffet av denne novellen. Det var bare en stor oppsummering av de to forrige bøkene, bare fra Jules sitt synspunkt. Den fokuserte på hvordan han ser Kate, hva som skjedde med henne og hvordan følelsene hans for henne utvikler seg. Siden Jules bare er en observatør så ble dette for stalker-ish og litt creepy til tider. De ble beskrevet om hvordan han begynner å elske en jente han skjeldent ser og nesten aldri henger med når de er alene. Så jeg har mest lyst til å glemme at jeg leste om han på denne måten, fordi jeg absolutt elsker karakteren i bøkene. Der er han sjarmerende og en flørt, men jeg ønsker han en lykkelig slutt (bare ikke med Kate.)

Novellen var i vertfall god som en oppsummering av de forrige bøkene. Jeg føler jeg husker nok etter å ha lest denne til at jeg ikke trenger å lese på nytt hele serien før jeg begynner på siste boken. Det var også et par andre positive ting med novellen også. Jeg likte det at siden Jules er en kunstner så ble det nevnt mange forskjellige malerier, og mange av disse kom med en liten historie i tillegg. Kunst og kunstnere han nevnte var blant annet Venus de Milo, Modigliani, Botticelli, Fernand Lédger og flere. Jeg elsker å utvikle kunnskapen min om kunst, så jeg googlet mange av maleriene og jeg likte en god del av det jeg fant! Jeg elsker også hvordan hele serien nevner utallige kjente og mindre kjente landemerker i Paris. Jeg har aldri vært der selv, men har store ambisjoner om å reise dit en dag!

3 / 5

14.08.2013

Bout of Books 8.0

The Bout of Books read-a-thon is organized by Amanda @ On a Book Bender and Kelly @ Reading the Paranormal. It is a week long read-a-thon that begins 12:01am Monday, August 19th and runs through Sunday, August 25th in whatever time zone you are in. Bout of Books is low-pressure, and the only reading competition is between you and your usual number of books read in a week. There are challenges, giveaways, and a grand prize, but all of these are completely optional. For all Bout of Books 8.0 information and updates, be sure to visit the Bout of Books blog. - From the Bout of Books team

Så jeg ville prøve noe nytt, og siden jeg ikke har forsøkt meg på et read-a-thon på et år så tenkte jeg at det passet seg. Jeg har hatt mye fritid til å lese, samt jeg venter nye bøker i posten så håper disse kommer før neste uke er over.

So I have been wanting to try something new, and I have not done a read-a-thon in over a year so I thought I would try one now. I have had a lot of spare time lately, and have been reading more than I used to. I also ordered some books, and hopefully they will come before next week is over.

Sweet Peril av Wendy Higgins

Forfatter: Wendy Higgins 
Utgitt: 20. juni 2013 
Forlag: HarperCollins 
Språk: Engelsk 
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Dette er oppfølgeren til Sweet Evil som jeg har anmeldt her. Anmeldelsen inneholder avsløringer fra denne første boken!

I Sweet Evil lærte vi om en ny verden der demoner levde blant mennesker. Demonene hadde barn som hadde i oppgave å videreføre syndene deres. I begynnelsen av bok to får Anna besøk av en engel som forteller henne hvordan hun kan utrydde demonene fra jorden. Sammen med vennen Kopano legger de ut på reiser over hele verden for å rekruttere nye barn av demoner til å hjelpe dem å gå i mot demon fedrene.

I forrige bok var det også en stor åpning i forholdet mellom Anna og Kaidan. Det var umulig å dem å være sammen, to barn av demoner har ikke lov til å bli sammen. Deres eneste oppgave på jord er å friste mennesker, ikke tenke på sine egne følelser. Nå når Anna får i oppdrag om å utrydde demonene utvikler hun også et lite håp, til faren hennes fortvilelse, om å kunne få se Kaidan igjen.

I denne boken får vi se mye mer til alle "barn-av-demoner" karakterene vi har møtt før. Vi blir mye bedre kjent med en hver av dem, samt to nye blir med i flokken som hjelper Anna. Hver å en av disse karakterene har sin egen personlighet. Alle skiller seg fra hverandre og man blir virkelig glad i hver og en av dem. Anna har også vokst mer opp, og er mye tøffere enn hun var i forrige bok. Vi får også et gjensyn med Kaidan, og får til tider se en åpnere side og mer personlighet hos han også.

Det er mye reising i denne boken. Anna og Kopano reiser innom omtrent alle kontinentene for å rekruttere nye medhjelpere. All denne reisingen er med på å gi boken spenning. På grunn av at de alltid forflytter seg skjer det mye og det skjer alltid noe nytt hver gang de reiser et nytt sted. Anna er heller nesten aldri alene, noe som medfører til at vi blir så godt kjent med karakterene i boken.

Alt i alt så absolutt elsket jeg denne boken, (og Kaidan!) Den var underholdernes fra start til slutt og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Det jeg elsket mest med denne boken var hvor godt kjent vi ble med alle karakterene. Det føltes som om alle ble mine venner, etter hvert som de utviklet et bedre forhold til Anna. Forholdet til Anna og Kaidan var heller ikke det som var det mest sentrale i boken, selv om det fremdeles var en del av handlingen. Det at forfatteren ikke bare fokuserte på romansen likte jeg godt. Denne boken bygget veldig opp til neste bok, med hvordan de prøvde å samle hjelp til å ta ned demonene. Dermed gleder jeg meg veldig til å lese neste bok for å se hva som skjer videre!

5 / 5

12.08.2013

Smakebit på Søndag #4

Det er fremdeles fem minutter igjen av Søndagen i skrivende stund! Smakebit på søndag er en bloggutfordring på bloggen til Mari, flukten fra virkeligheten. Det går ut på å dele en liten snutt fra boka du leser nå. I dag blir dette dermed fra første side i boken Brente Barn Skyr Ilden av Maren Westlie Mathisen

Bilen lå slengt opp ned i elva. Bare hjulene stakk opp over overflaten. Undersiden av kjøretøyet sto i brann. Månen speilte seg i det virvlende vannet og lyste opp silhuetten av en tjue år gammel gutt som brøt overflaten. Han gispet luft ned i lungene. Strømmen trakk han nedover til bare hendene var det eneste som bakset hjelpeløst mot vannet.



Med dette som første paragraf i boken gleder jeg meg til å lese mer!

05.08.2013

Månden Som Var: Juli

I begynnelsen av sommeren lagde jeg meg en liste over bøker jeg skulle lese. Jeg har så langt bare lest to av åtte bøkene på listen, så det går dårlig med den. Jeg skal prøve å få lest flere av dem denne månden. Det er bare det at jeg er veldig dårlig med lister. Uansett, målet for denne månden er å lese mer! Jeg ligger for øyeblikket bare en bok bak på Goodreads utfordringen min for i år, så den skal jeg ihvertfall ligge foran på når måneden ender.

Det veg fikk lest ferdig var
Apollyon (Covenant 4) av Jennifer L. Armentrout (anmeldelse)
Med Livet som Innsats (Robyn Hunter 1) av Norah McClintock
Den Vonde Mistanken (Robyn Hunter 2) av Norah McClintock
The Tiny Book of Tiny Stories, vol. 1 av HitRecord (anmeldelse)
This Is What Happy Looks Like av Jennifer E. Smith (anmeldelse)
The Book of Broken Hearts av Sarah Ockler (anmeldelse)


Bøker jeg kjøpte var
Apollyon (Covenant 4) av Jennifer L. Armentrout
The Tiny Book of Tiny Stories, vol. 1 av HitRecord
This Is What Happy Looks Like av Jennifer E. Smith
The Book of Broken Hearts av Sarah Ockler
Change of Heart (Robyn Hunter 7) av Norah McClintock
At the Edge (Robyn Hunter 9) av Norah McClintock
Sweet Peril (Sweet Evil 2) av Wendy Higgins
Etiquette and Espionage av Gail Carriger


Bøker jeg ønsker å lese i august
Sweet Peril (Sweet Evil 2) av Wendy Higgins
Obsidian (Lux 1) av Jennifer L. Armentrout
Onyx (Lux 2) av Jennifer L. Armentrout
Opal (Lux 3) av Jennifer L. Armentrout
Etiquette and Espionage av Gail Carriger
Brente Barn Skyr Ilden av Maren Westlie Mathisen
(Peter Pan av J.M. Barrie
Tiger Lily av Jodi Lynn Anderson)

04.08.2013

Smakebit på Søndag #3

Så det er en stund siden jeg har faktisk postet en smakebit på søndag. Jeg pleier alltid å komme på det for sent, altså på mandag eller tirsdag. Smakebit på søndag er en bloggutfordring på bloggen til Mari, flukten fra virkeligheten. Det går ut på å dele en liten snutt fra boka du leser nå. Jeg har valgt å dele noe fra Etiquette & Espionage av Gail Carriger.


  The carriage turned, this time following some invisible path out on to the heath. The mist began closing in around them, or they were moving into it - hard to tell which.
  Sophrina actually began to feel a tiny bit of dread in the pit of her stomach. What if there really are werewolves roaming the moor?
  And then, there it was. The mist broke. The last rays of the sun cast a long shadow out of the carriage and lit up Mademoiselle Geraldine's finishing academy for Young Ladies of Quality. And no, the school wasn't dashing around the moor on hundreds of tiny little legs. It was bobbing above it in chubby floating majesty.

Boken er underholdende, men tok litt tid å komme inn i. Jeg er for øyeblikket på side 200/300 og den begynner endelig å ta seg opp. Språket er noe innviklet der forfatteren har prøvd å bruke ord fra 1800-tallet for å beskrive ulike oppfunnede maskiner. Jeg skal i hvertfall fullføre denne ganske snart.

The Book of Broken Hearts av Sarah Ockler

Forfatter: Sarah Ockler
Utgitt: 21. mai 2013
Forlag: Simon Pulse
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Jude skal tilbringe hennes siste sommer før college sammen med faren sin som har fått tidlig Alzheimers. En sykdom som fører til gradvis tap av nerveceller i kroppen, som igjen fører til blant annet tap av minner. Etter å ha ryddet i låven deres oppdager Jude en gammel motorsykkel som frembringer mange minner for faren hennes. I et håp om å hjelpe faren å holde seg bra litt lenger bestemmer hun seg for å få sykkelen restaurert. Hun leier inn Emilio Vargas, gutten søstrene fikk henne til å avlegge en ed om å ikke date. Vargas brødrene har mørke hjerter sa de.

Jude innser for sent at det er Emilio hun har ansatt og han får lov til å arbeide på sykkelen. Jude er dermed nødt til å tilbringe store deler av sommeren med han, noe som resulterer i at hun begynner å like han godt. Han ser opp til faren hennes, og når faren plutselig begynner å oppføre seg annerledes hjelper han til og stiller ikke spørsmål. Han flykter ikke fra de situasjonene slik Judes venner har gjort siden de lærte om diagnosen. Jude er dermed forvirret og føler seg fortapt. Faren hennes holder på å svinne bort, vennene hennes er ikke der for henne og den eneste personen som faktisk er der er gutten som søstrene har nektet henne å være med.

Jude er ekstremt familiekjær og sykdommen til faren gjør henne trist og fortvilet. Uten venner å støtte seg på føler hun seg ekstremt frustrert. Ingenting går hennes vei, og det eneste håpet hun har ligger i restaureringen av sykkelen, altså i Emilios hender. Hun er den yngste av fire søstre og er vandt til å bli tråkket på av dem, det er de som tar alle valgene for henne. Ryggraden hennes bygger seg derimot opp gjennom boken, og Jude lærer å stå på sine egne bein. Emilio bringer også frem en morsom og mer ”sassy" side i henne. Emilio elsker å terge henne og holder oppe en fasade som ”casanova.” Men etter hvert åpner han seg også mer, og vi får se en snill og omtenksom side.

Da jeg plukket opp boken hadde jeg ikke lest hele omslaget, jeg hadde bare sett at den hadde fått en god del fem stjernes anmeldelser fra blogger jeg følger. I trang for en søt contemporary bok plukket jeg den dermed opp, noe jeg ikke angrer på. Boken er søt, sjarmerende og omtenksom. Den tar for seg Alzheimers sykdommen og en familie som går igjennom noe hjerteskjærende, samtidig som den tar for seg ung kjærlighet. Boken inkluderte dermed både søte scener, scener som fikk meg til å le og scener som fikk meg til å gråte. Akkurat det jeg ønsker i en bok.

Jeg var helt oppslukt i historien fra start. Helt fra de dro til motorsykkelverkstedet for å få hjelp, og helt til siste side. Karakterene var bra oppbygd alle hadde sine egne personligheter og meninger, og du følte virkelig med dem. Jude var altså en gøy karakter å lese fra, og Emilio var bare sjarmerende. Jeg likte også godt at boken omhandlet to Latin Amerikanske familier, dette medførte at det var en del spanske ord og setninger flettet inn i historien. Siden jeg er halvt spansk og mestrer språket ganske bra elsker jeg slike detaljer. Det får meg til å ønske at jeg kunne bruke språket mer selv!

Så alt i alt: En super duper sjarmerende bok som jeg anbefaler på det sterkeste. Familieforhold, lite var forutsigbart, og vel, en søt spansktalende gutt. Anbefales på det sterkeste for deg som er ute etter en bra contemporary bok. Denne skal jeg så absolutt kjøpe i papirformat så jeg kan tvinge alle vennene mine til å lese den!

5 / 5