29.07.2013

This is What Happy Looks Like av Jennifer E. Smith

Forfatter: Jennifer E. Smith
Utgitt: 2. april 2013
Forlag: Headline Publishing Group
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Ved et uhell klarer superstjernen Graham Larkin å sende en e-post til Ellie O'Niell. De utvikler et vennskap over mail, uten å vite hvem den andre personen virkelig er. Ellie røper derimot hvor hun kommer fra. Graham order dermed at hans film skal spilles inn i hjembygden hennes, uten at hun vet det. Planen hans var å få møte henne. Det blir derimot vanskeligere enn han hadde trodd. Ellie er mediesky og moren nekter henne å møte Graham. Hva kan ligge bak alt dette?

Historien tar sted i en liten by i Maine, der de nå flyttes inn en stor filmproduksjon. Graham, som er stjernen i filmen, er på let etter Ellie, en jente han har møtt på nettet. Han har først problemer med å finne henne, men når de endelig møtes trekker hun seg unna. Hun gir derimot snart opp å unngå han og forholdet mellom den begynner å utvikle seg. Det er derimot noen hindringer som truer med å dra dem fra hverandre. Den pene skuespilleren som Graham arbeider med, overaggressiv paparazzi, Ellie sin hemmelige fortid og viten om at Graham engang skal hjem igjen til LA.

Graham føler seg delt mellom to versjoner av seg selv. En versjon der han ikke føler seg som et vanlig menneske. Han trekker seg unna alle, og har til og med skubbet familien sin ut av livet sitt. Denne andre versjonen som Ellie bringer ut i ham minner han mer om den vanlige, lykkelige gutten han var før karrieren hans startet. Ellie er en helt ordinær jente. Hun vil veldig gjerne være medd Graham men er redd for alt oppstyret rundt han. Hun er også sta og modig, noe som definerer henne som karakter. De få andre karakterene i boka var derimot veldig overfladiske.

Historien var helt ok i denne boka. Man hadde de typiske klisjeene som superstjerne møter vanlig jente. Men det lå også en helt ny historie om Ellie sin bakgrunn som gjorde det hele litt mer spennenes. Jeg likte derimot ikke karakteren Ellie noe serlig godt, så det var fint at annet hvert kapittel var fra Graham sin synsvinkel. Jeg hadde også samme problem med denne boken som jeg hadde med en annen bok jeg har lest av den samme forfatteren. Det var det at jeg aldri helt klarte å leve meg inn i historien. Jeg syns ikke noe særlig synd i personene og til tider irriterte jeg meg mer over hva de gjorde, enn jeg heiet på dem. Men alt i alt var historien ok, og søt og dermed en grei sommerbok + se det søte coveret da!


3 / 5

20.07.2013

The Tiny Book of Tiny Stories av Hitrecord og Joseph Gordon-Levitt

Forfatter: HitRECord og Joseph Gordon-Levitt
Utgitt: 6. desember 2011
Forlag: It Books (HarperCollins)
Språk: Engelsk 
Format: Innbundet
Kjøp fra BookDepository

For å være helt ærlig så kjøpte jeg mest denne boken fordi Joseph Gordon-Levitt var med på å gi den ut. Du kan ikke ha sett "10 Things I Hate About You" eller "Inception" og ikke si at han er skjønn. Jeg ble positivt overasket over boken og angrer ikke på at jeg kjøpte den!

Boken består av 67 små historier som hver er kombinert med en passende illustrasjon. Slik jeg har forstått det kan skribenter og illustratører samarbeide via hitrecord.org, som så har valgt noen av disse samarbeidene å publisert dem i boken. Det skal komme tre slike bøker, og dette er den første.

Her er noen av mine favoritt "historier" fra boka (klikk på dem for større bilde)




17.07.2013

Apollyon av Jennifer L. Armentrout

Forfatter: Jennifer L. Armentrout
Utgitt: 4. april 2013
Forlag: Spencer Hill Press
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Kjøp fra BookDepository

Dette er fjerde bok i Covenant serien som følger Alex. Hun er en halvblods i et samfunn som består av avsamninger fra de greske gudene. Samfunnet er delt inn i tre, du har fullblodsene som er ledere også har du halvblodsene som enten er beskyttere eller tjenere. Om de gjør noe fullblodsene ikke gjør blir de altså gitt en eliksir som gjør dem om til hjernedøde tjenere. I første bok blir Alex ført tilbake til skolen moren fjernet henne fra. For å klare å komme inn igjen i skolegangen, som består av opptrening til å bli beskyttere av fullblodsene.

Det blir avsløringer fra de tidligere bøkene i denne omtalen. Apollyon starter der forrige bok avsluttet. Alex og Seth blir knyttet av et sterkt mentalt bånd som Alex klarer å bryte seg løs fra. Etter å ha brutt løs prøver hun å hjelpe Apollo og resten av vennene hennes å finne en måte å få overvunnet Seth. Seth har derimot samlet seg opp en stor hær, og Alex har ingen ide om hva hun kan gjøre for å beseire han. Så sammen med Aiden setter hun av sted til underverdenen for å finne en løsning på problemet.

Alex vokser mer og mer opp igjennom serien. Hun er ikke lenger like impulsiv og slår til det første og det beste hun finner når hun blir hissig. Hun klarer å tenke før hun handler og bite i seg typiske Alex kommentarer. Hun er derimot fortsatt badass og handler fortsatt impulsivt til tider. Vi lærer også mer om Aiden og hans ulike sider. For eksempel møter vi både hans spøkefulle og sårbare sider, noe som bare får deg til å like han mer!

Handlingen er spennende. Den er tredelt der Alex først bryter ut av båndet til Seth. Andre delen består av turen til underverdenen, her møter vi på flere mytiske vesener! Tredje delen går ut på hva de bestemmer seg med å gjøre med informasjonen Alex kommer tilbake med. Her skjer det også en del forflytting men handlingen holder seg fremdeles spennendes.

Alt i alt like jeg denne boka veldig godt. Serien startet som en kopi av Vampire Academy, men har nå beveget seg i en helt annen retning. Noen elementer ligner fortsatt men det kan jeg leve med. Boka var underholdenes omtrent fra start til slutt. Man lærte mer om the Apollyon, om gudene og om mytiske vesner. Endelig skal forfatteren få lov til å si at serien er basert på gresk mytologi! Slutten var igjen ekstremt åpen og spennendes. Og hva kommer til å skje videre får jeg ikke vite før i november.

4 / 5